Movies that Matter Festival 2020

Activist programma van het Movies that Matter Festival 2020, dat zal plaatsvinden van 20 tot en met 28 maart in Den Haag.

Het Movies that Matter Festival is hét platform voor geëngageerde cinema en vertoont films van bevlogen filmmakers. Sinds 1995 vertoont het festival jaarlijks rond de 70 documentaires en fictie films met naprogramma’s, debatten, muziek, theater en fototentoonstellingen. 

Activist is een van de hoofdprogramma’s van het festival en staat volledig in het teken van (films over) mensenrechtenverdedigers. Het programma wordt georganiseerd in samenwerking met Amnesty International en presenteert acht documentaires. De mensenrechtenverdedigers zijn te gast op het festival voor Q&A’s en ontmoetingen met het publiek hetgeen altijd een van de hoogtepunten van het festival is. Daarnaast wordt voor elk van hen een persoonlijk impact- en netwerkprogramma georganiseerd met afspraken met voor hen relevante NGO’s, media en organisaties in Nederland waaronder Amnesty International en het Ministerie van Buitenlandse Zaken. 

We vertonen binnen Activist dit jaar onder andere de films Softie en Mrs F. Activisten Boniface Mwangi en Ifeoma Fafunwa uit de films zullen ook aanwezig zijn bij de vertoningen en nagesprekken. Hier kunt u meer vinden over de films en de verschillende vertoningen:

.

 

We willen heel graag het verschil maken voor de mensenrechtenverdedigers binnen het Activist programma. We vragen u dan ook de informatie over de films en de aanwezige activisten te verspreiden in uw professioneel en persoonlijk netwerk, zodat zo veel mogelijk van hen de films kunnen zien, de mensenrechtenverdedigers kunnen ontmoeten en steunen en wellicht iets voor hen kunnen betekenen. Bijvoorbeeld op de website, in nieuwsbrieven en op sociale media. Als u nog andere informatie van ons hiervoor nodig heeft horen we dat graag.

 

Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram om op de hoogte blijven van de festival nieuwtjes en zie voor het hele festival programma.

Plaats: 

Den Haag

Datum: 

20 mrt 2020 - 00:00 tot 28 mrt 2020 - 23:00
Voeg toe aan jouw agenda