Moreel Beraad - Word ik Zwarte Piet, of niet?

Moreel Beraad: Word ik Zwarte Piet of niet?
Een gesprek geen gevecht

Op woensdag 4 november is er in De Nieuwe Liefde een gesprek over Zwarte Piet. Dit programma gaat over de vraag: Wat doe je in eigen kring? Bij je sportvereniging, binnen de familie en bij de lokale intochten en vieringen. Blijf je je de komende jaren nog als Zwarte Piet schminken, bouw je het langzaam af of ga je meteen mee in de nieuwe trend? Hoe blijf je trouw aan jezelf en je eigen beleving en waarden maar zorg je tegelijkertijd dat je niemand kwetst? Of gaat dat niet samen?

Tijdens deze avond onderzoeken we samen met Lennart Kolenberg die zich al sinds zijn vijftiende als Zwart Piet schminkt het grijze gebied tussen ja en nee in een zelfkritisch onderzoek.

Het programma is gebaseerd op een unieke en vernieuwende gespreksvorm uit de praktische filosofie: ‘moreel beraad’. Onder leiding van filosoof Dick Kleinlugtenbelt treden de vragensteller, een panel en het publiek met elkaar in een openhartig en gestructureerd gesprek om samen te ontdekken welke onderliggende waarden doorslaggevend zijn.

Presentatie door Tyche van Bommel.

Moreel Beraad
Aanvang: 20.00 uur, Grote Zaal
Toegang: € 10
Meer informatie en kaarten: http://denieuweliefde.com/programmas/word-ik-zwarte-piet-of-niet-.571.html

De Nieuwe Liefde maakt programma’s op het gebied van ethiek, filosofie, cultuur, religie en politiek, die het publiek aan het denken zetten, wakker schudden en bemoedigen.
 

Plaats: 

Amsterdam

Datum: 

4 nov 2015 - 20:00
Voeg toe aan jouw agenda