Moengonezen

  • Vrijdag 15 september 2017
  • 20 uur
  • Vereniging Ons Suriname, Zeeburgerdijk 19A, Amsterdam

In maart, april en mei 2017 verbleef filmmaakster Magda Augusteijn op Moengo als Artist-In-Residence. Tijdens dit verblijf maakte zij de documentaire "De Moengonezen". Daarnaast gaf zij een filmworkshop, waarin de twee korte films "Lowe Man" en "Dede A Wataa" zijn gemaakt.

Moengo is een stadje in het district Marowijne in het oosten van Suriname.

Nog geen 50 jaar geleden stond Moengo garant voor de belangrijkste inkomstenbron van Suriname: bauxiet.

Deze grondstof voor aluminium, werd hier op grote schaal gemijnd en verhandeld. Maar dat is verleden tijd; bauxietwinning levert niks meer op. Samen met de economische neergang voltrok zich in de jaren tachtig de Binnenlandse Oorlog. Nu, dertig jaar later, zijn er nieuwe generaties geboren.

Aan hen de uitdaging om de toekomst vorm te geven.De documentaire geeft inzicht in hoe de geschiedenis nog altijd een stempel drukt op het dagelijks leven van nu. “Je hebt goede tijden en je hebt slechte tijden”. De Moengonezen zijn weer hard op zoek naar de goede tijden.Op 15 september presenteert Magda de twee korte films die in de workshop zijn gemaakt. Vervolgens vertoont zij haar eigen film "De Moengonezen".

Magda is aanwezig bij de vertoning; zij zal de films inleiden en achteraf is er gelegenheid voor vragen.Na afloop napraat en borrel.Vooraf aanmelden verplicht:

info@veronsur.org

T: 020 693 50 57

Plaats: 

Amsterdam

Datum: 

15 sep 2017 - 20:00
Voeg toe aan jouw agenda