Kerst in Paramaribo

 

Suriname is nu 40 jaar onafhankelijk. Het land lijkt op het eerste gezicht niets met Nederland gemeen te hebben, behalve dan de taal en de ANWB borden. Maar van de 800.000 Surinamers wonen 300.000 mensen in Nederland. Zij werden hier beroemde voetballers, advocaten, politici én theatermakers. Hoe staat het met de band tussen Nederland en de voormalige kolonie? En kent de (Surinaamse) Nederlander het Suriname van nu nog wel?
Samen met actrice en zangeres Manoushka Zeegelaar Breeveld en haar in Paramaribo wonende vader Borger Breeveld, acteur uit de film Wan Pipel (1976), gaat Het Volksoperahuis op onderzoek uit. 

Kerst in Paramaribo is een theatraal reisverslag langs de donkere en lichte kanten van een jong land, 40 jaar na de onafhankelijkheid. En zoals altijd bij Het Volksoperahuis is er volop muziek, nu met opzwepende kaseko- en andere Caribische ritmes.

Manoushka Zeegelaar Breeveld is actrice, zangeres en schrijfster en speelde in voorstellingen als De Eenzame, Sophie en Nola (bij Urban Myth) en Gejaagd door de Wind (bij Matzer). Zij acteerde in verschillende tv-series, waaronder Noord/Zuid en De Fractie en in films als Sonnyboy en Mijn Opa de Bankrover. Afgelopen zomer stond Manoushka al met Het Volksoperahuis op De Parade met de muzikale voorstelling The Long and Winding Road. Borger Breeveld vertolkte de hoofdrol in de film Wan Pipel van Pim de la Parra. De film, met ook Willeke van Ammelrooy, werd gemaakt net na de Surinaamse onafhankelijkheid en heeft een legendarische cultstatus. Borger Breeveld is nu regisseur/producent van videoproducties en werkt nog regelmatig als acteur en zanger.

Kerst in Paramaribo wordt gemaakt en gespeeld door: Jef Hofmeister, Kees Scholten,Manoushka Zeegelaar Breeveld, Borger Breeveld en Walther Muringen
Licht: Gé Wegman
Decor: Robert van der Hoop en Bas Peeters
Kostuums: Marianne Noorlander
Techniek: Robbert de Jongh
Productie: Djoere de Jong/ProductieCollectief

Kerst in Paramaribo tourt van 9 maart t/m 30 april 2016 door het land, klik  voor de speellijst.

 

Plaats: 

Nederland

Datum: 

9 mrt 2016 - 20:30
Voeg toe aan jouw agenda