Inspiring Ladies of Color Speaking

  • Waar: Zonnehuis, Zonneplein 20-30, Amsterdam 
  • Tijd: Vrijdag 22 September 2017 van 18-22 uur 

Op 22 September vindt voor de tweede keer het Inspiring Ladies of Color Speaking event plaats in Amsterdam. Een speaking event met louter gekleurde vrouwelijke spreeksters op het podium. Keynote spreker is mevrouw Amma Assante, voormalig Tweede Kamerlid. 

Inspirerende ladies of color die hun sporen hebben verdiend en nog aan het verdienen zijn in Nederland en sommigen ook daarbuiten. 

Wat maakt dit event zo uniek? 

Wereldwijd is het druk op diverse speaking stages en worden grote groepen geïnspireerd door allerlei verschillende sprekers. Vaak worden deze events opgenomen zodat mensen het later terug kunnen kijken via youtube en dergelijke. 

Het gros van de mensen die als inspirerende spreker op deze podia staan zijn mannen. Om specifieker te zijn, witte mannen. Niks tegen witte mannen, maar inspirerende en motiverende seminars worden nu dus met name vanuit een witte mannen perspectief en referentie kader gegeven en aangeleerd. Terwijl als je naar de wereldbevolking kijkt, het grootste deel van de mensen of color is. 

Bij initiatienemer Ruth Sinkeler ontstond in het kader van gelijkwaardigheid de behoefte om meer vrouwelijke sprekers op de podia te krijgen en dan met name women of color. Want ondanks dat dit de grootste groep vrouwen ter wereld is, zijn we zwaar onder vertegenwoordigd als het gaat om representatie, rolmodellen voor jonge dames of color en zichtbaarheid om zo de perceptie van het wereldbeeld over wie de lady of color is, wat haar bezighoudt en wat zij allemaal kan, te veranderen. 

Het speaking event vond voor het eerst plaats in Amsterdam, Nederland op 30 juni jl. 19 november 2016 was de eerste editie in Paramaribo met 10 inspirerende ladies of color van Paramaribo. Dit event was een groot succes. Op 8 April heeft de tweede editie in Paramaribo plaatsgevonden. Wederom een zeer groot succes. De Minister van Onderwijs van Suriname was aanwezig en pakte spontaan even het podium om te onderstrepen hoe belangrijk hij het vindt dat vrouwen hun stem en hun verhalen laten horen. 

22 September 2017 is de tweede editie in Amsterdam. Hiervoor uw aandacht. De spreeksters die op 22 September op het podium staan en hun inspirerende verhaal vertellen ziet u op het bijgaande plaatje. Er zijn enkele oud gedienden van de vorige editie weer op het podium, met nieuwe verhalen en 3 nieuwe dames.  

  • Vivian Acquah
  • Gina Avans
  • Sonya Dias
  • Ruth Sinkeler
  • Anita Abaisa en 
  • Amma Assante 

Het event is toegankelijk voor een ieder met interesse in verhalen van krachtige vrouwen afkomstig uit de diverse culturen die Nederland rijk is. 

Meer info in het

Plaats: 

Amsterdam

Datum: 

22 sep 2017 - 18:00 tot 22:00
Voeg toe aan jouw agenda