Dr. Runoko Rashidi museum tour Egypt, Land of Immortality

House of Khepera verwelkomt Dr. Runoko Rashidi
Dr. Runoko Rashidi is in september voor onderzoek in Nederland. Op verzoek van House of Khepera zal hij in deze periode 2 lezingen en 1 museum tour geven. Deze House of Khepera events met Dr. Runoko staan gepland op vijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 september 2016.

Zondag 11 september:
Bezoek aan het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden. Dr. Runoko zal daar met een groep van 20 personen de tentoonstelling ’Egypte, land van onsterfelijkheid’ bezoeken. Hij zal dan zijn visie en gedegen kennis over Egypte met de groep delen.

Dr. Runoko is een antropoloog en historicus met een scherpe focus op wat hij noemt de Globale Afrikaanse Aanwezigheid, dat wil zeggen Afrikanen buiten Afrika voor en na de slavernij. Hij is de auteur of redacteur van 18 boeken.

Dr. Runoko heeft als docent en presentator in 57 landen presentaties gegeven, maar heeft als reiziger en onderzoeker 103 landen bezocht. Hij heeft gewerkt met een aantal van de meest vooraanstaande geleerden waaronder Ivan Van Sertima, John Henrik Clarke, Asa G. Hilliard, Edward Scobie, John G. Jackson, Jan Carew en Yosef ben-Jochannan
Momenteel werkt hij aan een groot project over de aanwezigheid van Afrika in musea. Hiervoor bezoekt hij musea over de gehele wereld.

Heb je nog vragen over het event? Mail dan naar houseofkhepera@gmx.com of bel naar (+31)0681729439. Bezoek onze website http://houseofkhepera.com/ voor meer informatie.

 

Locatie: Rijksmuseum van Oudheden

Rapenburg 28, Leiden

Plaats: 

Leiden

Datum: 

11 sep 2016 - 12:45 tot 14:00
Voeg toe aan jouw agenda