Double Bill: White Noise & Sorry, But I Feel Slightly Disidentified..| Black Achievement Month

White Noise

Zelfliefde of zelfhaat, onze identiteit is een kwetsbaar gegeven. Vooral als we leven in een klimaat van segregatie en polarisatie. Het duet White Noise is een cross-over tussen dans en spoken word, waarin zowel het “zwarte” lichaam als de "zwarte" stem centraal staan. Christian Guerematchi en Guillermo Blinker (OTION) gaan een dialoog aan en onderzoeken hoe dominante normen en waarden van een cultuur het eigen geluid van een individu beïnvloeden.

 

Sorry, But I Feel Slightly Disidentified…

De dansvoorstelling biedt een stroboscopische reeks van verschillende fysieke en uitvoerende mogelijkheden, onderzoekt de choreografie bewust stereotypen van gender, exotisme, erotiek en mainstream representaties. Deze fragmenten nodigen de toeschouwer uit om veel voorkomende, geaccepteerde interpretaties en vertellingen opnieuw te bekijken.

In dit proces probeert de speelster al deze sociale mogelijkheden van één culturele

referentie naar de ander te belichamen. De capaciteit van de speelster om in korte tijd veel figuren te representeren veroorzaakt een kortsluiting in onze cognitieve en inconsequente patronen van filters en classificaties.

Plaats: 

OBA Oosterdok, Oosterdokskade 143, 1011DL Amsterdam

Datum: 

20 okt 2019 - 20:00
Voeg toe aan jouw agenda