Decoding Pop-Culture dr. Shantella Sherman

Decoding Pop-Culture Free WebTalk

Vorige week, zondag 23 februari organiseerde we onze tweede gratis on-line Webinar, 'Decoding Pop-Culture' met Dr. Shantella Sherman in de serie ,'The Black Family'.

Na de Webinar over de 'Black Woman' in novemer 2019 organiseerde we de tweede Webinar in de serie van de Black Family 'Decoding-Pop-Culture met eugenics-expert Dr. Shantella Sherman. 

De Web talk startte met een presentatie van Dr. Shantella over eugenics (rasverbetering) tijdens de eerste en tweede oorlog, de herkomst van eugenics en eindigde waar we op moeten letten tijdens het screenen van de film ‘A soldiers Story’. De film gaat over de moord op een Afro-Amerikaanse sergeant in Louisiana (1940) bijna een rassenoorlog veroorzaakt tussen leden van de KKK en een groep zwarte soldaten. Deze film geeft een duidelijk beeld van eugenetische overtuigingen rondom de zwarte man en zijn bekwaamheid om voor zichzelf, zijn huishouden en zijn ras te vechten en hetzelfde te beschermen en te onderhouden.

De filmscreening die gepland stond op zaterdag 29 februai hebben we geannuleerd. Daarvoor in de plaats organiseren we een extra WebTalk waarbij we behalve A Soldier's Story nog meer fragmenten van de 'Black Man' zullen screenen en analyseren. Het zijn 'rollen' die ons zo bekent zijn en waarvan we na deze Web talk gaan begrijpen waarom deze ons zo tegen staan. 

Onze gast, Dr. Shantella is historicus en journalist met een specialisatie in African American history, pop-culture, women & gender studies, black British culture en de Amerikaanse eugenics movement. Zij is The Acumen Group begonnen om academische prestaties van wetenschappers te delen met groepen die hier op andere wijze niet mee in aanraking zouden komen.

Plaats

Webinar

Datum