Black Achievement Month [Opening]: Black Renaissance

Black Renaissance is de officiële opening van de 2e editie van de Black Achievement Month. Met muziek, dans, theater en na afloop feest. Andrew Makkinga is de host van de avond, bijgestaan door Eliyha Altena.

Op het programma staan optredens van zangeres en rapper Pink Oculus, die jazzy en soulful hiphop maakt, en operazanger Anthony Heidweiler. De ‘dramatische’ bariton brengt twee nummers, waaronder Make them hear you. Hij wordt begeleid door pianist Roderigo Robles de Medina.

In plaats van de het eerder aangekondigde On the nature of daylight van David Dawson presenteert Het Nationale Ballet Echoes through time en Embers. Het dansvocabulaire van Echoes through time is ruw en streetwise en wordt dynamisch uitgevoerd door danser Daniel Robert Silva. Embers is een duet van Ernst Meisner - choreograaf en artistiek coördinator van de Junior Company van Het Nationale Ballet. Embers wordt uitgevoerd door Nancy Burer en Nathan Brhane

Theater- en dansgezelschap Untold presenteert in het kader van het thema Black Renaissance een speciaal voor de avond bewerkt gedeelte uit de voorstelling Konfo, waarin spirituele transformaties vanuit de Afrikaanse identiteit centraal staan. Untold combineert hedendaagse dans met traditionele Afrikaanse dans- en muziekstijlen.

Theatermakers Dorothy Blokland en Yahmani Blackman zoeken de grens van absurditeit op in hun spoken word act. Ze gaan het hebben over ‘haar’. Gevlochten, gevreesd, gestyled, geperst, gestraight, ongetemd, ongeremd, onderdrukt, bevrijd, gekamd, gewassen, gelocked, getwist, ongedwongen, ongevreesd jezelf zijn.

Na afloop van het programma is er gelegenheid om te dansen in de Koninklijke foyer onder begeleiding van Harto’s Band & Friends. 

Locatie: Stadsschouwburg Amsterdam

Leidseplein 26, 1017 PT Amsterdam

Plaats: 

Amsterdam

Datum: 

1 okt 2017 - 18:30
Voeg toe aan jouw agenda