Bijlmer Boekt | O.a. met Anna Enquist

Literair variété met schrijvers, dichters, maar ook theatermakers, comedians, acteurs en muzikanten in een avondvullend revue-achtig programma. Dit keer met Anna EnquistHenna GoudzandMaud Vanhauwaert, U.N.O.M. en ZO! Gospel Choir.

Anna Enquist
Anna Enquist is een Nederlandse schrijfster en dichteres. Ze debuteerde in 1991 met de poëziebundel Soldatenliederen. Met haar eerste roman Het Meesterstuk (1994) vestigde ze meteen haar naam als schrijfster. Op dit moment is ze de stadsdichter van Amsterdam.

Henna Goudzand
Henna Goudzand is een Surinaamse schrijfster en docente Nederlands. Zij publiceerde verhalen in ondermeer het Surinaamse vrouwentijdschrift Brasa en De Groene Amsterdammer. Zij schreef de jeugdboeken Op zoek naar een vriend (1994), De Bonistraat(1996), Toch nog gelukkig (1996) en De stem van Bever (2007). In 2005 verscheen haar eerste roman: Hele dagen in de regen. Het boek thematiseert postkoloniale etnische en religieuze cultuurconflicten tegen het decor van de jaren van het militaire regime in Suriname.

Maud Vanhauwaert
Maud Vanhauwaert is een Vlaamse dichteres en actrice. Sinds 2013 werkt ze als redacteur bij het tijdschrift Dietsche Warande & Belfort

Bus
Mocht je vanuit het centrum van Amsterdam komen, dan kun je ook de speciale Bijlmer Boekt-bus nemen. Die vertrekt om 19.15 uur vanaf De Balie. Een retourticket kost € 5,00. De bus vertrekt om 22.45 uur weer naar De Balie vanaf het Bijlmer Parktheater. Het busticket hoef je niet vooraf te betalen en kun je na aankomst ook afrekenen bij de kassa in het Bijlmer Parktheater.

Bijlmer Boekt is een samenwerking tussen het Bijlmer Parktheater en Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA). Meer over SLAA lees je .

Plaats: 

Amsterdam

Datum: 

1 dec 2015 - 20:00
Voeg toe aan jouw agenda