Air in Zuidoost 2015

Groepstentoonstelling van de  kunstenaars die  in 2015 in Amsterdam Zuidoost woonden en werkten. De expositie  maakt duidelijk dat de samenleving van Amsterdam Zuidoost internationale kunstenaars telkens weer op een bijzondere manier weet te inspireren.

Vijf exposanten kregen expliciet een opdracht mee om werk te maken dat reflecteert op de samenleving van Amsterdam Zuidoost. R’m Aharoni, Lynnee Denise en Ryts Monet verbleven in de  atelierwoning van BijlmAIR, de artist-in-residence die CBK Zuidoost sinds 2001 organiseert in samenwerking met Stichting FLAT en Stedelijk Museum Bureau Amsterdam. Kunstenaars Lard Buurman en Mariëlle Videler zijn uitgenodigd door CBK Zuidoost om tijdelijk in H-LAB (Heesterveld) te wonen en werken.

De andere deelnemers zijn uitgenodigd door twee andere AIR-initiatieven die Zuidoost rijk is. Martin La Roche Contreras verbleef op uitnodiging van Stichting FLAT in de zomer van 2014 in de flat Florijn. Roi Alter, David Gumbs, Open Group, Olivia Reschofsky & Alice Pons en Hu Wei verbleven in de studio van OAZO-AIR.

Kunstenaars:  R’m Aharoni, Roi Alter, Lard Buurman, Lynnee Denise, David Gumbs i.s.m. RaQuel van Haver, Ryts Monet, Open Group i.s.m. Jesper Buursink,Olivia Reschofsky & Alice Pons, Martin La Roche Contreras, Mariëlle Videler, Hu Wei.

Opening: 5 november om 17 uur
CBK Zuidoost
Anton de Komplein 120
1102 DR Amsterdam

Te zien t/m 5 december

Plaats: 

Amsterdam

Datum: 

5 nov 2015 - 17:00 tot 5 dec 2015 - 17:00
Voeg toe aan jouw agenda