AFROPOLITAN FESTIVAL

HEROES AND HEROINES. Voor de vierde editie nodigt het AFROPOLITAN FESTIVAL artiesten en publiek uit om hun helden en heldinnen in het zonnetje te zetten. Muzikanten zoals Fela Kuti en Miriam Makeba beïnvloeden artiesten en activisten van alle leeftijden en uit alle hoeken van de wereld. Dat geldt ook voor schrijfster Toni Morrison, die een transformatie van de Amerikaanse romanwereld heeft ontketend. Het AFROPOLITAN FESTIVAL brengt hulde aan deze en vele andere artiesten via concerten, films, ontmoetingen, performances en modeshows


Op het programma staat het exclusieve concert van de legendarische Congolese groep Zaiko Langa Langa Langa, die zijn 50ste verjaardag viert.  Hun soukous, dansen en beroemde gitaarsolo’s brachten een revolutie teweeg in de Afrikaanse popmuziek en reisden de wereld rond. De jongere generatie viert eveneens hun heldinnen en helden op de slam -en rapavonden van Prezy en Inua Ellams.

Film, mode en dans maken ook deel uit van het festival. Het filmprogramma bestaat uit muziekdocumentaires uit de reeks  "Screen The Beat" en de vertoning van kortfilms gemaakt door jonge, Nederlandse regisseurs van Afrikaanse afkomst i.s.m. het Africa In the Picture festival in Amsterdam.

Op vlak van mode zal New African Wave opnieuw de pop-upmarkt op poten zetten, evenals twee modeshows geïnspireerd op belangrijke Afropolitaanse figuren.  Deze défilés worden uitgewerkt door Shine Prod om etnische en ethische monde in de kijker te zetten, o.a. met de modeshow van de Tunesische ontwerper Salah Barka.  

Op de dansscène zullen Bintou Dembele, de top uit de Franse hiphopdans en choreograaf, en de New Yorkse danser Cal Hunt een fragment van hun recente krumpballet "Les Indes Galantes" uitvoeren. Daarnaast komen ze vertellen over het artistieke én menselijke verhaal achter deze creatie voor de Opéra Bastille in Parijs.

Tot slot zijn er debatten, meet & greets met kunstenaars, workshops en wordt een nieuw platform voor Afropolitaanse festivals opgestart.

Het worden drie intense dagen die kunst, feest en reflectie aaneenrijgen naar het evenbeeld van de nieuwste ontwikkelingen in de Afropolitaanse kunstscène.


Met : Zaïko Langa Langa, Inua Ellams, Prezy, Joy Slam, Bintou Dembélé, Cal Hunt, Norman Ajari, Pascale Obolo, Mireille Tsheusi Robert, N’Goné Fall, Sukina Douglas, Jeny Bonsenge, Na Baka, Dj Illsyl, Edgar Sekloka, Jean-Claude Muaka, Candice Nembhard, Wayi, Amée, Larry Essouma, Summer Pearl, Randi Guine, Elisabetta Agyeiwaa, Djamile Mama Gao, Shamira Rafaëla, Dj Rokia Bamba, Bouba Dola, Kymani Céder,Tunde Adefioye, Yemisi Mokuolu, Maurice Carlos Ruffin,... and many more.


PRAKTISCHE INFORMATIE 

Datum : Vrijdag 28 februari '19 tot en met zondag 1 maart ‘20 

Plaats : BOZAR, 

Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel

Toegang : Verschillende prijzen per activiteit

Sponsor: , , , , , BAMKO, Daniel Hechter, ,  

Hoofdsteun:

Plaats: 

BOZAR, Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel

Datum: 

28 feb 2020 - 10:00 tot 1 mrt 2020 - 10:00
Voeg toe aan jouw agenda