Afro-Amerikaanse fotograaf Jamel Shabazz exposeert in Maastricht

Fotomuseum aan het Vrijthof in Maastricht presenteert van 1 juni tot en met 27 september 2020 de tentoonstelling 'Streetlife'. Het museum toont kleurrijk werk van de Amerikaanse fotograaf Jamel Shabazz. De straatfotografie in New York City markeert de jaren '80. Bij de expositie wordt ook het nieuwe fotoboek 'City Metro' van Shabazz gelanceerd. Gastcurator is de Duitse galeriehouder Bene Taschen.  

Jamel Shabazz geniet internationale bekendheid als documentaire-, straat-, mode- en portretfotograaf. Hij fotografeert het bruisende straatleven in New York al sinds 1980. Naast muzikanten heeft hij het alledaagse leven op straat en in de metro geportretteerd. In het monumentale museum zijn vijftig foto’s te zien. De tentoonstelling richt zich op zijn fotografie uit de jaren '80. Bezoekers kunnen op platenspelers zelf bijpassende muziek draaien.

Jamel Shabazz (New York, 1960) groeide op in Brooklyn en is al 45 jaar actief als fotograaf. Zijn iconische foto’s zijn veelvuldig gepubliceerd en gebundeld in negen monografieën. Daarnaast is zijn autonome werk opgenomen in de collecties van musea als het Whitney Museum of American Art (New York), The Bronx Museum of the Arts (New York) en het Smithsonian National Museum of African American History & Culture (Washington). In 2018 ontving Shabazz een Gordon Parks Foundation Award.

Plaats: 

Fotomuseum aan het Vrijthof, VRIJTHOF 18 6211 LD MAASTRICHT

Datum: 

5 jun 2020 - 09:00 tot 27 sep 2020 - 17:00
Voeg toe aan jouw agenda