Afbeelding

Marvin

Als ik Bosma was

Net na de Tweede Kamer verkiezingen vorig jaar kwam ik veel berichten en videoverslagen tegen, waarin Zwarte mensen en andere Mensen van Kleur met trots vertelden dat ze voor PVV hadden gestemd. En met name voor Wilders!

En terwijl ik mijn kokhalsimpulsen inhield, werd ik teruggevoerd naar wat Wilders gedurende zijn hele politieke carrière allemaal heeft geroepen over buitenlanders (daar waren er teveel van), over de Islam (geen godsdienst, maar een totalitaire ideologie), over Marokkanen (minder, minder minder), over de Antillen (die moesten op Marktplaats). Nederland was de dorpsgek van Europa dat het Ukrainers binnenliet en Arabische vluchtelingen moesten sowieso buiten de poorten blijven. Want Nederland was het "land van de blanken".

Aan zwarte piet moesten we niet komen want dat was traditie en deel van de Nederlandse identiteit; het moet worden beschermd en daarvoor moet een speciale wet komen.

Een van zijn mensen noemde "het zwarte ras een gevaar."

Shit, zijn partij staat te boek als dat het Keti Koti niet tot een feestdag wil maken! Niet dat ik erop sta te wachten, maar jullie willen dat en toch stemden jullie voor hem!

Over de excuses voor het slavernijverleden twitterde hij op 1 juli vorig jaar dat die koning van jullie niet namens hem excuses heeft aangeboden.

 bs
En dit zei hij een jaar eerder over de excuses van Rutte

Toch gingen mensen op 22 november 2023 massaal voor hem stemmen, want "HIJ ZEGT GOEDE DINGEN!"

Ook Zwarte mensen!

Nog geen zes maanden nadat hij die shit twitterde over de excuses!

Fucking domme shit bro!

En deze zelfde gast kwam met onze hulp als de grootste partij uit de bus. Extreemrechts sleepte als met een tyassnet door onze gemeenschap heen. “De monsterzege van Wilders,” noemde de media het verbaasd.

En nu klagen we dat zijn extreemrechtse parlementarier ambtshalve naar Keti Koti komt? Nadat wij extreemrechts niet hebben weggestemd?

Ben jij wezen stemmen?

Je kan niet massaal voor extreemrechts stemmen en dan verwachten dat extreemrechts niet doet waarvoor het verkozen is.

Nee echt!

Als ik Bosma was zou ik gewoon naar Keti Koti komen.

Zo dreygi ben ik

Marvin

Marvin Hokstam

Hoofdredacteur

Marvin (HOX) Hokstam journalist, schrijver, educator, habituele dingen-op-hun-kop gooier en uitgever van AFRO Magazine.