“Hey kerel.” Het was een zin van maar twee woorden, drie lettergrepen in totaal. Doorgaans is er veel, heel veel meer nodig om mij me idioot te laten voelen, maar deze zin deed het in een fractie van een seconde.
De film Hidden Figures is een waargebeurd verhaal over drie top wisk
​De film documentaire "I Am Not Your Negro" is een historische film documentaire, die de strijd van de Afro-Amerikanen laat zien voor gelijke burgerrechten.
Uit respect voor de Afrikaanse diaspora in Nederland vraag ik met deze post aandacht voor Nederlands slavernijverleden. Uit eerbied voor de 4 mei herdenking doe ik dat in stilte. Doe jij ook mee? Like, deel en/of kopieer en plak deze boodschap op je timeline als jij ook meedoet.
In het nieuwe programma 'Liefde op z'n Surinaams' volgt NTR 4 (?) alleenstaande, Surinaamse moeders die op zoek zijn naar de ware. Ondanks het 'leuke' idee heb ik toch wel het een en ander er op aan te merken.
Laat je niet verleiden tot ophouden met jouw verzet tegen onrecht. Ook niet wanneer het voelt alsof je geen medestrijders hebt. Het is oorlog en jouw strijd telt.
Ik heb op woensdag 12 april 2017, op uitnodiging van John Leerdam, de voor-prem
Daarom stemde ik voor Artikel1. Om alvast in de cockpit te zijn, de koers te helpen uitzetten en de bestemming te helpen bereiken. 
Mijn bedoeling met dit boek is om zoveel mogelijk lachsalto's uit te lokken, waarbij de hoofden van mijn lezers achterover vallen.
De partij van Sylvana Simons, Artikel1,  heeft het helaas niet gehaald. Maar als Afro-Nederlander moet ik zeer zeker bekennen dat ik haar een plaats in onze Tweede Kamer der Staten Generaal zeker gunde! 
Maandag 6 maart was het zover: 200 Melanin Kings and Queens waren aanwezig tijdens de speciale screening van de film Hidden Figures in Pathé Schouwburg Rotterdam. 
Ik denk dat een politicus ten dienste staat van het volk en zijn (partij)idealen. Politici zijn om het volk te dienen en het beleid uit te voeren waarop de kiezers hebben gestemd. 
Enkele maanden geleden postte ik op Facebook de aankondiging dat 2017 voor mij het jaar zou worden waarin ik bs geen bestaansrecht zou geven door erop te reageren. Geen reactionaire opiniestukken.
Ayo Akurugu-Roye  verzorgt op zaterdag 11 maart 2017 weer een Workshop Opstellingen. Ze legt in de onderstaande tekst uit wat het nut van Opstellingen is.
“Burgemeester ziet geen fouten bij aanhouding 12-jarige jongen in Zuidoost.” Mijn mond viel open van verbazing en de tranen rolden acuut over mijn wangen toen ik dat bericht zag.
Rali is back, once again. En deze keer heb ik iets voor jullie, dat ook betrekking heeft tot mij, namelijk het dragen van een hoofddoek.
Waar is onze vertegenwoordiging en waar is onze stem. Via via politieke invloed uitoefenen heeft ons weinig tot niets noemenswaardigs opgeleverd.
https://pradopublisher.comEddie Del Prado interviewt Mixed Couples. Andrea en Sadikoen zijn een Mixed Couple die een bijzondere verbintenis zijn aangegaan: een gearrangeerd huwelijk.
Onze Familie en onze voorouders hebben vaak de sleutel die een grote impact en rol kunnen spelen in ons dagelijks leven, meer dan wij soms beseffen. Met Familieopstellingen maken we dat mogelijk. 
Sylvana Simons, de bekendste en beroemdste zwarte Afro-Nederlander in het land, heeft de politieke partij of beweging DENK verlaten. 
​Zoals ik in deel 1 had aangegeven, zal ik in deel 2 ingaan op mijn persoonlijke keus of stap voor de politiek. Ik ben van geboorte een Afro-Surinamer die op latere leeftijd naar Nederland is gekomen.
Als u de titel leest, zult u zich zeer zeker allereerst afvragen, dat de Sister Act movies inmiddels reeds enkele jaren ofwel decennia oud zijn. En het klopt ook! 
Het doet pijn om lijdzaam te moeten toezien hoe mijn kind op zijn zevende op kinderlijk naïeve wijze probeert op te boksen tegen zwartepietpesterijen en vernederingen. 
Amsterdams gemeenteraadslid Simion Blom (GroenLinks) werd op zaterdag 12 november aangehouden in Rotterdam omdat hij wilde demonstreren tegen zwarte piet. Hij doet hier zijn verhaal. 

Pagina's