Marvin

Berichten van deze auteur

De Afro gemeenschap is veel verder dan menig mens wil doen geloven en wat wij zelf geloven. Als ik op mijn LinkedIn kijk zie ik zoveel jonge energieke inspirerende ondernemers van Afro afkomst. Op allerlei terrein. 

Een diva is een gevierde zangeres. Het woord komt uit het Italiaans, waar diva een vrouwelijke godheid aanduidt.

Op 3 mei, aan de vooravond van de Nationale Herdenking en Bevrijdingsdag, wordt in Amsterdam de Dag van Empathie georganiseerd. Met de Dag van Empathie wil Stichting Nederland Wordt Beter zorgen voor meer respect, begrip en empathie tussen de verschillende groepen in de Nederlandse samenleving.

Ben je tussen 15 en 24 jaar oud, dan val je binnen de doelgroep van Act of Change.  Je beleeft vier onvergetelijke dagen op een prachtige locatie buiten Amsterdam en je krijgt ondersteuning bij het beantwoorden van vragen waar je mee zit. 

De Benedictio 11 multimediale pop up art show in samenwerking met  Natasha Knoppel Art Galleries.

Na een succesvolle editie in 2017 strijkt het leukste culturele wijkfestival van Rotterdam Tropical Kingsday dit jaar op 27 april neer tijdens Koningsdag op het Heemraadsplein in Rotterdam.

Namens de gemeente Den Haag neemt burgemeester Pauline Krikke op vrijdag 4 mei een aantal objecten uit het privébezit van George Maduro in ontvangst. Het gaat om een aantal objecten uit het privébezit van Maduro die na de Tweede Wereldoorlog door de familie zijn bewaard, zoals kleding, een grote hutkoffer en een hockeyshirt van de Haagse vereniging HHIJC. 

“Een divers programma voor een breed publiek met performances, debatten en dialogen over urgente thema’s als radicale democratie en sociale rechtvaardigheid.” Zo wordt het volledige programma gekarakteriseerd van het bezoek van Angela Davis aan Nederland.

Dit is huge. Protestmuziek die in de getto's is ontstaan, is uitgegroeid tot een product dat de Pulitzer-prijs wint. 

Het danscollectief Native Moons nodigt deelnemers uit om mee te doen aan een Waacking en Freestyle dansworkshop.

Bij de workshop ‘De kunst van het vertellen en herstellen van klimaatpolitiek’ gaat klimaatactivist en filmmaker Chihiro Geuzebroek in op klimaatverandering en informeert de deelnemers niet alleen

Het publieke onderzoeksevenement  ‘Pedagogiek van geweld, pedagogiek van zorgen voor’ schenkt aandacht aan de manieren waarop liefde en zorgen voor cruciale onderdelen vormen van collectieve, tran

Bij de schrijfworkshop‘Letter from the Future’ gaat Sepake Angiama samen met de deelnemers in op de transformatie van het collectieve politieke denkbeeld binnen de context van het bibliotheekproje

Met een politiek manifest dat ze afgelopen vrijdag aan de gemeenteraad aanboden, eist de Afrikaanse gemeenschap in Den Haag aandacht voor de problemen waar zij mee kampt. Ze dragen ook de oplossingen aan. 

Bloed en beenderen, het jongste boek van Tomi Adeyemi is een aanrader voor liefhebbers van West-Afrikaanse mythologie en cultuur. 

Feargal Agard blijft op jacht voor “verhalen van mensen die ik op straat tegenkom" voor zijn blog ‘Humans of Film Amsterdam’, een soort Humans of New York, maar dan een combinatie met film.

 

In de nieuwe fototentoonstelling Afrofuturism presenteert het Tropenmuseum de visie van vier Afrikaanse kunstenaars op de toekomst van Afrika. 

Op zondag 15 april organiseert het Tropenmuseum samen met Kameleon Concepts een thrift social, oftewel een koop en upcycle event. 

Angela Davis komt naar Nederland. Ze is te gast voor het programma Moving Together: Activism, Art and Education - A Week with Angela Davis dat van zaterdag 12 tot en met donderdag 17 mei plaatsvindt op diverse locaties in Amsterdam.

Pagina's