Afbeelding

4mtv

Sportplatform adviseert rolluiken tegen hooligans en racisme in stadions

"Installeer rolluik schermen die kunnen worden geactiveerd wanneer hooligans zich schuldig maken aan racistische uitlatingen jegens spelers van kleur of tijdens ander beledigend gedrag zoals antisemitische spreekkoren."

Dit adviseert micromediahuis 4MTVmedia.tv als een radicale oplossing om racisme in stadions aan te pakken. Het advies komt in reactie op een emotionele persconferentie op maandag 25 maart, tijdens welk Real Madrid voetballer Vinicius Junior in tranen uitbarstte terwijl hij vertelde over het racisme dat hij ervaart tijdens wedstrijden in Spanje.

De Braziliaanse de aanvaller van Real Madrid zei tijdens de persconferentie dat het racisme overheerst boven het plezier dat hij wil beleven aan voetbal. Hij zei dat hij moeite had om gemotiveerd te blijven en van voetbal te genieten.  Hij vindt het frustrerend dat fans er steeds mee wegkomen.

Ik wil gewoon voetballen, maar het is moeilijk om vooruit te komen… Ik heb steeds minder zin om te spelen”, vertelde Vinicius op de persconferentie.

“Wanneer dergelijk gedrag wordt gedetecteerd, kan een directielid van de sportclub een knop indrukken, waardoor de betreffende sectie van het stadion wordt afgeschermd met rolluik schermen van polyester. Tegelijkertijd zullen camera’s de overtreders identificeren en hen via luidsprekers verzoeken het stadion onmiddellijk te verlaten”

Het platform zegt dat haar adviseurs deze “drastische maar onmiddellijk efficiënte maatregel” aanbevelen. “Het is hoog tijd dat we als samenleving een standpunt innemen; je bent deel van de oplossing of deel van het probleem. De tijd is aangebroken om niet alleen te reageren maar ook om daadkrachtig op te treden tegen racisme in de sport.

4MTV Media Group is een onafhankelijk micromediahuis, waarvan haar 4MTV Media-divisie uitsluitend gericht is op het promoten en uitzenden van onafhankelijke makers, entertainers, muzikanten, bedrijven en merken op microschaal.

Het kanaal geeft met haar "Racism Stops With Us" rubriek veel aandacht aan het veroordelen van racisme in de sport.