Afbeelding

COSMOS Embassy: Accra, Ghana

Speciale projecten onthuld voor Le Guess Who? 2023

Na de eerste line-up aankondiging voor Le Guess Who? 2023, waarin o.a. de programma’s gecureerd door Heba Kadry, Nala Sinephro, Slauson Malone 1 en Stereolab zijn aangekondigd, voegt het festival nu verschillende bijzondere projecten toe aan de programmering.
 

COSMOS

COSMOS is Le Guess Who?’s platform dat enkele van de meest opwindende lokale muziekscenes van over de hele wereld presenteert. Door middel van films, interviews, optredens en residenties verbindt COSMOS internationale, muzikale communities en deelt hun verhalen. In 2023 presenteert o.a. COSMOS Embassy: Accra, Ghana, in samenwerking met Oroko Radio, een film over hun lokale gemeenschappen. Oroko Radio is een onafhankelijk, non-profit radiostation, dat streeft naar verbinding, inspiratie en empowerment door middel van conversatie, samenwerking en gemeenschap.

De films zijn zowel fysiek op het festival, als gratis online beschikbaar. Meer info over het programma van COSMOS vind je hier.

COSMOS Embassy: Accra, Ghana
COSMOS Embassy: Accra, Ghana

Hidden Musics

Dit jaar presenteert Le Guess Who? de vierde editie van Hidden Musics, een project dat zich richt op diep gelokaliseerde muziek en laat artiesten zien die rijke, vaak eeuwenoude muzikale tradities presenteren die ontwikkeld zijn met weinig of geen invloeden van buitenaf.

Als onderdeel van Hidden Musics treden o.a. op: Sophie Nzayisenga, de eerste vrouwelijke meester van de Inanga, een traditioneel snaarinstrument; en The Good Ones, een Rwandese band die werd gevormd als genezingsproces na de genocide en waarbij de oorspronkelijke leden de Rwandese Tutsi-, Hutu- en Abatwa-stammen herenigden.

Meer info over het programma van Hidden Musics vind je hier.

Hidden Musics LGW23
The Good Ones & Sophie Nzayisenga

 

Tickets voor donderdag en zaterdag zijn nog beschikbaar

Donderdag- en zaterdagtickets voor Le Guess Who? 2023 zijn nog steeds verkrijgbaar via www.leguesswho.com/tickets; 4-daagse festivalpassen en tickets voor vrijdag en zondag zijn nu uitverkocht.

Als een van de meest vooruitstrevende festivals ter wereld keert Le Guess Who? van 9-12 november voor de zestiende editie terug naar Utrecht.