Afbeelding

ancestors

Ancestors unKnown Suriname lanceert programma "Op zoek naar jouw Afro-Surinaamse wortels"

In Ancestors unKnown Suriname: op zoek naar jouw Afro-Surinaamse wortels gaan deelnemers in een weekendprogramma met gelijkgestemden op zoek naar hun familiegeschiedenis. 

Een programma met workshops, lezingen en trainingen uit Suriname, Nederland, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Vier online sessies,  twee keer drie online werksessies in subgroepen en twee bezoeken aan  het Stadsarchief Amsterdam (voor deelnemers in NL) en het Nationaal Archief Suriname (voor deelnemers in Suriname) van 14 oktober t/m 16 december 2023.

ancestors

Deelnemers krijgen tools aangereikt om op zoek  te gaan naar hun voorouders en (familie) geschiedenis. Via online gastlessen en spreekuren van deskundige gastdocenten, komen ze in contact met hun eigen geschiedenis en maken ze kennis met genealogie en stamboomonderzoek. Ze duiken online in het archief en leren interviewen.

Ancestors unKnown Suriname zegt dat het programma bestemd is voor mensen tussen de 18 en 40  jaar our, die nieuwsgierig zijn naar hun Afro-Surinaamse roots. Meer informatie en aanmelden kan via deze LINK.

De organmsiatie hield enkele weken, in samenwerking met het Stadsarchief Amsterdam en de Stichting voor Surinaamse Genealogie het Namen Adviesbureau Suriname voor iedereen met Surinaamse voorouders. "Net als de eerste editie was er erg veel belangstelling."

Ancestors unKnown Suriname is een van de projecten van de in 2021 gevormde Alliantie ‘ De Ongelooflijke geschiedenissen van onze Voorouders” en wordt uitgevoerd door Zaïre van Arkel (projectcoördinator Ancestors unKnown Suriname), Dana Saxon (oprichtster en directeur Ancestors unKnown) en Helen Sumter (projectmanager Ancestors unKnown Nederland)