SonyaSchrijft

Berichten van deze auteur

Louis Alves is professioneel danser. Hij danst o.a. in het dansgezelschap van Armin van Buuren en reist met zijn crew tijdens de de hele wereld rond. 

Tijdens deze bijzondere expositie wordt een stukje van de Kaapverdiaanse migratiegeschiedenis van de Kaapverdiaanse gemeenschap in Zaandam tentoongesteld.

Nilton Ramalho was profvoetballer, maar na een blessure zocht hij een andere passie en ging de muziekwereld in. Zijn derde solo album 'Private Thoughts' komt binnenkort uit.

Alex da Silva is een Kaapverdiaanse kunstenaar die het Slavernijmonument van Rotterdam heeft gemaakt. Hij is geboren in Angola, groeide op in Cabo Verde, studeerde in Nederland en leeft nu weer in Cabo Verde waar hij een eigen heeft.  

Op zaterdag 4 juni waant Concertgebouw De Doelen zich in Kaapverdiaanse sferen. Sonya Dias vroeg aan Oswald Fortes dos Santos hoe dit festival tot stand os gekomen. .

Het wordt tijd om Odair Pereira beter te leren kennen. Wie is hij?  Waar heeft hij zijn succes aan te danken en welke dromen wil hij nog waarmaken?

Vieira Nkosi is een markante Rotterdamse rapper met Kaapverdiaanse roots en een duidelijke voorliefde voor Afrika. Sonya Spreekt hem.

Beleef Cabo Verde in hartje Rotterdam. Kom naar het Sodade Festival in de Doelen en ervaar al het moois dat dit land op muzikaal gebied te bieden heeft. 

Joli Alves is een Kaapverdiaanse beauty en kanshebber voor de Miss Globe Netherlands titel. Dit is de volgende stap naar haar droombaan, namelijk internationaal catwalk model worden.

Deze keer Spreekt met  Melissa Fortes de vriendin van Sandro Lima, de Kaapverdiaanse theatermaker die ze in haar vorige column presenteerde. Melissa is net als Sandro een multitalent. 

Op 29 en 30 januari speelt de voorstelling “Nos Luta” van het theatergezelschap Beleza@Night in het Maaspodium te Rotterdam. Sonya Dias spreekt Sandro Lima, de creatieve Kaapverdiaanse regisseur van deze voorstelling.