Clarinda

Berichten van deze auteur

Op zondag 20 januari 2019 organiseert Stichting Brandon en Going Social voor de derde keer het Sister Circle Event. Tijdens dit event staat het thema “zwarte vrouw; identiteit vs Imago” centraal. Deze editie vindt van 14.00 tot 16.00 plaats in het Bijlmer Parktheater. 

CBK Zuidoost opent op zaterdag 19 januari 2019 de groepstentoonstelling Free Radicals. Een groep bestaande uit zowel Afrikaans als Nederlandse gemêleerde kunstenaars die misstanden in de maatschappij aan de kaak stelt of een radicale werkwijze naar buiten draagt.

De petitie van een afro Nederlandse vrouw heeft er mogelijk voor gezorgd R. Kelly niet meer zal optreden in Nederland.

Op 22 februari gaan de deuren van de ZOJazz Lounge weer open, ditmaal in  het Bijlmer Parktheater. 

Gemeenteraadslid Mikal Tseggai ziet graag dat Den Haag op korte termijn een slavernijmonument krijgt. Ze zegt dat de verantwoordelijke wethouder (Groep de Mos) beweert dat er geen draagvlak is voor een slavernijmonument, tot haar ergenis .

Op zondag 9 december ging de film Bon Bini 2, in première. Mischerélla Clarinda was er bij Pathé Schouwburplein te Rotterdam, en sprak er met hoofdrolspeler Jandino Asporaat.

In samenwerking met Deborah Cameron - ByDeeDee - geeft het Haags Historisch Museum een groep Haagse jongeren op 14 december voor één avond de regie over het museum.

Op zondag 2 december om 19.00 in Rotterdam gaat officieel de themaweek 'Hulde ZP Moor' van start.  De inloop start om 18.30. De themaweek, opgezet door House of Khepera, Ojise Network en Paul Obinna, biedt een gevarieerd programma aan van lezingen, workshops en andere activiteiten. 

Stichting Ses organiseert rond de feestdagen op 23 december 2018 een volledig verzorgd diner voor alleenstaande moeders. De stichting hoopt zo om de eenzaamheid onder deze doelgroep terug te dringen en de schaamte onder deze groep bespreekbaar te maken.

Vandaag is het precies 43 jaar geleden dat Suriname onafhankelijk is geworden. Deze jaarlijks terugkerende nationele feestdag, wordt ieder jaar op 25 november herdacht.

Dit weekend was een inspiratievol weekend. Da Bounce Film Festival (DBUFF), vierde in Amsterdam haar lustrum met een filmopeningsavond op 1 november en een Diversity Walk op 3 november, waarin er meer aandacht is voor acteurs en regisseurs met een afro-achtergrond. 

Vandaag, vrijdag 15 juni is het de Dag van het Afrikaanse Kind. Een bijzondere dag, want deze staat in het teken van het protest in Soweto van duizenden kinderen, die begon met een straatprotest op 16 juni 1976, waarmee aandacht werd gevraagd voor verbetering van onderwijs, gezondheidszorg en betere maatschappelijke kansen.

De bescherming van vluchtelingen staat onder grote druk, schrijft The Hague Peace Project in een persbericht. Volgens de organisatie zou de vluchtelingencrisis van 2015 niet alleen hebben geleid tot veel maatschappelijk onrust, maar zou ook daadwerklijk ervoor hebben gezorgd dat het politieke landschap van veel Europese landen is aangetast. 

Ogenda Adolphin–Ekhorst presenteert op 23 juni haar boek 'De familie Puur' in Schiedam bij Sint Joris Doelen. Met dit boek dat valt onder haar ProjectPuur wil zij kindermisbruik voorkomen. "Naar mijn idee wordt er structureel nog te weinig gedaan om fysiek en seksueel misbruik, danwel verwaarlozing te voorkomen," schrijft ze in een persbericht.

In het kader van Verzet in de 50-jarige Bijlmer organiseert Imagine IC een evenement rond de actiegroep Zwart Beraad.

Kadija Kabba uit Amsterdam Zuidoost trok enkele weken geleden naar Sierra Leone, om het land van haar vader te leren kennen. Ze deelt hier  in haar tweede blog hoe ze het ervaart. Dija in Salone

Angola is het favoriete vakantieland in Afrika, volgens een  top-10 favoriete Afrikaans vakantielandlijst dat Nkonzo Media heeft opgesteld. In een persbericht verklaart het bedrijf dat het land dat vroeger door Portugal gekoloniseerd was. de plek aan de top van de lijst met name te danken heeft aan de historische stad MBanza Congo

BOZAR nodigt voor de tweede keer kunstenaars en curatoren uit om deel te nemen aan een dag met Afropolitan Art Talks. De genodigden zullen discussiëren over nieuwe tendensen in de curatorpraktijk en nieuwe projecten voorstellen tijdens presentaties, panelgesprekken en via video's.

Het afgelopen weekend opende chef-kok Nikita Tjon-affo in samenwerking met horecaondernemers Daphne Bruijne en Thijs van de Wall Bake het Surinaamse eetcafé Uitvlugt. In de Amsterdamse wijk Westerpark introduceert Tjon-affo de gerechten waarmee hij met zijn restaurant Souposo in Paramaribo beroemdheid verwierf.

Tijdens de Ninsee lezing  zal dr. Daphina Misiedjan uitleggen hoe slavernij in het rechtssysteem verankerd lag, wat voor effect dit had op tot slaaf gemaakten, maar ook hoe tot slaaf gemaakten gebruik maakten van het rechtssysteem in hun zoektocht naar gerechtigheid. 

Pagina's