Clarinda

Berichten van deze auteur

Zaterdag 25 mei 2019 is Afrikadag in Hilversum. Dit festival wort georganiseerd door de , met als doel het perspectief over Afrika onder Nederlanders te verbreden. 

Op zon- en feestdagen dragen vele Afrikaans-Surinaamse én - Antilliaanse vrouwen graag een Koto/Saya met Angisa/Lensu. Dit zijn niet zomaar kledingstukken. Ze staan centraal in een cultuur van stoffen kiezen, patroontekenen, naaien, vouwen, draperen, mooi maken en het actief uitdragen van erfgoed.

De zevende Sophie Redmondlezing wordt dit jaar georganiseerd op zondag 24 maart. 

Mensen met een Missie plaatst met de fototentoonstelling ‘Vrouwenrechten op een voetstuk’ vrouwen uit Uganda letterlijk op een voetstuk. Doel van de tentoonstelling is om de positie van Ugandese vrouwen in de gemeenschap te versterken en aandacht te vragen voor de vrouwenrechten daar. Of eigenlijk het gebrek daaraan.

Regine Kamerling (41) steekt zo graag - letterlijk en figuurijk - haar handen uit de mouwen, dat ze van haar droom werkelijkheid maakte: 1 april wordt het precies 5 jaar dat zij zich trotse eigenaresse van Kitchen for Fashion mag noemen.

Gilly Emanuels: "Dit voelt voor mij als overwinning" 

Het profiel op de website van  (29), founder en Stichter van , presenteert vriendelijk ogende verpleegsters en jonge doktersassistenten.

Op vrijdag 19 juli verwelkomt de Zwarte Cross de Amerikaanse band Black Eyed Peas op het Hoofdpodium. De groep van rapper en producer William James Adams Jr. (will.i.am), Allan Pineda Lindo (Apl.de.ap) en Jaime Luis Gómez (Taboo) wist met hits als 'Let’s get it started', 'I Gotta Feeling' en 'Pump it' een onuitwisbare stempel op de zeroes te drukken. 

De vervolging van Gilly Emanuels (38) heeft een groot impact gehad op haar leven. Dit verklaarde zij tijdens de zitting op 6 februari, waar Gilly Emanuels (38) terecht stond voor mishandeling en een taakstraf van 120 uur werd geëist, waarvan 60 uur voorwaardelijk. 

Jason Bonam: Niets is mij te gek. Uiteindelijk draait het bij mij erom dat Nederland op alle facetten kennismaakt met calisthenics

Op zondag 20 januari 2019 organiseert Stichting Brandon en Going Social voor de derde keer het Sister Circle Event. Tijdens dit event staat het thema “zwarte vrouw; identiteit vs Imago” centraal. Deze editie vindt van 14.00 tot 16.00 plaats in het Bijlmer Parktheater. 

CBK Zuidoost opent op zaterdag 19 januari 2019 de groepstentoonstelling Free Radicals. Een groep bestaande uit zowel Afrikaans als Nederlandse gemêleerde kunstenaars die misstanden in de maatschappij aan de kaak stelt of een radicale werkwijze naar buiten draagt.

De petitie van een afro Nederlandse vrouw heeft er mogelijk voor gezorgd R. Kelly niet meer zal optreden in Nederland.

Op 22 februari gaan de deuren van de ZOJazz Lounge weer open, ditmaal in  het Bijlmer Parktheater. 

Waar mensen komen zijn altijd dromen. Vanuit dromen ontstaan verhalen. Een verre reis maken om ondergesneeuwde verhalen naar boven te halen is vandaag de dag niet meer nodig. Op elke hoek bevindt zich een stukje verborgen authenticiteit dat onthuld mag worden.

Gemeenteraadslid Mikal Tseggai ziet graag dat Den Haag op korte termijn een slavernijmonument krijgt. Ze zegt dat de verantwoordelijke wethouder (Groep de Mos) beweert dat er geen draagvlak is voor een slavernijmonument, tot haar ergenis .

Op zondag 9 december ging de film Bon Bini 2, in première. Mischerélla Clarinda was er bij Pathé Schouwburplein te Rotterdam, en sprak er met hoofdrolspeler Jandino Asporaat.

In samenwerking met Deborah Cameron - ByDeeDee - geeft het Haags Historisch Museum een groep Haagse jongeren op 14 december voor één avond de regie over het museum.

Pagina's