Clarinda

Artikelen van deze auteur/partner

2019

Zaterdag 25 mei 2019 is Afrikadag in Hilversum. Dit festival wort georganiseerd door de Stichting One Hilversum, met als doel het perspectief over Afrika onder Nederlanders te verbreden. 
De zevende Sophie Redmondlezing wordt dit jaar georganiseerd op zondag 24 maart. 
Mensen met een Missie plaatst met de fototentoonstelling ‘Vrouwenrechten op een voetstuk’ vrouwen uit Uganda letterlijk op een voetstuk. Doel van de tentoonstelling is om de positie van Ugandese vrouwen in de gemeenschap te versterken en aandacht te vragen voor de vrouwenrechten daar. Of eigenlijk het gebrek daaraan.
Regine Kamerling (41) steekt zo graag - letterlijk en figuurijk - haar handen uit de mouwen, dat ze van haar droom werkelijkheid maakte: 1 april wordt het precies 5 jaar dat zij zich trotse eigenaresse van Kitchen for Fashion mag noemen.
Gilly Emanuels: "Dit voelt voor mij als overwinning" 
Het profiel op de website van Aissuta Djaló (29), founder en Stichter van Go Flexit, presenteert vriendelijk ogende verpleegsters en jonge doktersassistenten.
De vervolging van Gilly Emanuels (38) heeft een groot impact gehad op haar leven. Dit verklaarde zij tijdens de zitting op 6 februari, waar Gilly Emanuels (38) terecht stond voor mishandeling en een taakstraf van 120 uur werd geëist, waarvan 60 uur voorwaardelijk. 
Jason Bonam: Niets is mij te gek. Uiteindelijk draait het bij mij erom dat Nederland op alle facetten kennismaakt met calisthenics
Op zondag 20 januari 2019 organiseert Stichting Brandon en Going Social voor de derde keer het Sister Circle Event. Tijdens dit event staat het thema “zwarte vrouw; identiteit vs Imago” centraal. Deze editie vindt van 14.00 tot 16.00 plaats in het Bijlmer Parktheater. 
CBK Zuidoost opent op zaterdag 19 januari 2019 de groepstentoonstelling Free Radicals. Een groep bestaande uit zowel Afrikaans als Nederlandse gemêleerde kunstenaars die misstanden in de maatschappij aan de kaak stelt of een radicale werkwijze naar buiten draagt.

Pagina's

Evenementen van deze auteur/partner

15 juni 2018

Tijdens de Ninsee lezing  zal dr. Daphina Misiedjan uitleggen hoe slavernij in het rechtssysteem verankerd lag, wat voor effect dit had op tot slaaf gemaakten, maar ook hoe tot slaaf gemaakten gebruik maakten van het rechtssysteem in hun zoektocht naar gerechtigheid. 

16 juni 2018

BOZAR nodigt voor de tweede keer kunstenaars en curatoren uit om deel te nemen aan een dag met Afropolitan Art Talks. De genodigden zullen discussiëren over nieuwe tendensen in de curatorpraktijk en nieuwe projecten voorstellen tijdens presentaties, panelgesprekken en via video's.

20 juni 2018

De bescherming van vluchtelingen staat onder grote druk, schrijft The Hague Peace Project in een persbericht. Volgens de organisatie zou de vluchtelingencrisis van 2015 niet alleen hebben geleid tot veel maatschappelijk onrust, maar zou ook daadwerklijk ervoor hebben gezorgd dat het politieke landschap van veel Europese landen is aangetast. 

24 juni 2018

In het kader van Verzet in de 50-jarige Bijlmer organiseert Imagine IC een evenement rond de actiegroep Zwart Beraad.

09 - 10 juli 2018

Bijlmer Parktheater nodigt je van harte uit voor een nieuwe editie van Makers op 9 en 10 juni 2018 aan de Anton Komplein 240, te Amsterdam.

12 maart 2019

Op zon- en feestdagen dragen vele Afrikaans-Surinaamse én - Antilliaanse vrouwen graag een Koto/Saya met Angisa/Lensu. Dit zijn niet zomaar kledingstukken. Ze staan centraal in een cultuur van stoffen kiezen, patroontekenen, naaien, vouwen, draperen, mooi maken en het actief uitdragen van erfgoed.