Vergeven met Mia Wilsterman

Vergeven doe je nooit voor de ander, je doet het voor jezelf. Je doet het zodat jij de last die je met je meedraagt kunt loslaten. Vergeven gaat dan ook vaak om jezelf vergeven.

Vergeven dat je niet beter wist of hebt gehandeld zoals jij op dat moment dacht dat het goed was. Is het een vrijbrief om maar overal mee weg te komen? Nee, natuurlijk niet! Maar iedereen heeft weleens (althans, I know I have) iets gedaan of gezegd dat een ander heeft gekwetst. Soms wist je het en er zullen vast momenten zijn waarvan je niet eens weet dat jij een ander hebt gekwetst.

Zo ook andersom, ook jij zal vast wel eens geraakt of gekwetst zijn door de actie van een ander. Soms volstaat een simpel sorry, en soms niet.

In deze episode ga ik in gesprek met sociaal ondernemer Mia Wilsterman. Mia is ruim 16 jaar actief als werving en selectie adviseur, coach en trainer voor Rotterdammers. Tijdens het gesprek benadrukt Mia hoe belangrijk het is, met name voor jouw eigen ontwikkeling, om te vergeven. We duiken in het proces van vergeving, waar het vandaan komt en hoe we ermee omgaan.