Selfcare met Marjorie Volkerts

Selfcare lijkt het “nieuwe” begrip van deze tijd maar wat word er nu eigenlijk mee bedoelt? En is het niet iets dat gewoon niet te bevangen is in één definitie omdat het voor iedereen anders is? Want waar de één moeite heeft om meer te kiezen voor zichzelf, gaat het een ander weer stukken makkelijker af. Waar ligt het nu aan? En waar ligt nu de grens tussen selfcare en egoïsme? Zoveel vragen!

In een zeer openhartig gesprek vertelt Marjorie Volkerts, mindset coach en auteur van ‘I’m breaking out’ , over hoe dit er voor haar uitzag. Communicatie, met in eerste instantie vragen aan jezelf en eerlijk zijn naar jezelf, blijkt een belangrijk onderdeel in het pad van selfcare.

Net als het durven erkennen en doorbreken van (oude) patronen. Wanneer jij weet wie jij bent weet kom jij er makkelijker achter wat jij nodig hebt. Op alle gebieden! Of het nu gaat om werk, je sociale leven, financien of romantische - en vriendschappelijke relaties. Voor jezelf opkomen en je grenzen aangeven, het klinkt zo makkelijk en lijkt tegelijkertijd net zo moeilijk.... of toch niet?