Over Kim Kardashian's “boxer braids”

Ik ben weer eens boos hoor.

Gisteravond lag ik in bed en ik scrollde door mijn Facebook-tijdlijn heen en zag de ene na de andere boze feed over de uitzending van Editie NL. Mijn mond viel open van verbazing toen ik zag waar het over ging.

BREAKING NEWS: Kim Kardashian toonde de “boxer braids” (wat een smerige naam trouwens) voor het eerst in het openbaar.

Ehh.. excuse me? Je ne compre pas. No habla español. Ikke niet begrijp. Pause.. Double pause.. Kim Kardashian? Ja? Zeker? Ohh HELLL NAW. Dacht het even niet .

Ten eerste, waarom vinden wij alles wat die familie doet zo geweldig? Waarom is alles wat zij doen het beste? Dikke billen, smalle heupen, volle lippen, grote boezems? Honderden jaren geleden hadden donkere vrouwen dit al en werden ze tentoongesteld als een circusattractie en werden we verkracht.

Alles hebben wij vanuit Afrika, op de slavenschepen naar de “witte wereld” meegenomen: onze curves, wetenschap en kennis… Oke behalve een sextape met Ray J dan, maar dat terzijde.

Black women hebben al kwi kwi ba sinds Kemet, sinds Alkebulan, sinds.. mensenheugenis. 

Waarom als wij met dingen komen, wordt het ge-copy-pasted en worden witte mensen de hemel in geprezen wanneer zij het overnemen? Die “boxer braids” (daar komt dat smerige woord weer) komt niet van boxers of van Kim geval..

Black women hebben al kwi kwi ba (JA ZO HEET HET) sinds Kemet, sinds Alkebulan, sinds.. mensenheugenis. Waarom krijgen wij daar geen credit for it? Al die keren dat witte mensen ons haar willen voelen en vragen waarom wij geen elastiekjes nodig hebben aan het eind van onze vlecht. Maar nu alle media wel geloven die zeggen dat Kim ermee is begonnen ... dat is toch niet logisch?

Kunnen jullie niet nadenken of hoe zit dat nou?

Dat Editie NL (en ook MTV trouwens) dit doet, verbaast mij. Waarom? Bij Boulevard worden bijna alle nieuwtjes die ze binnenkrijgen netjes gecontroleerd en nagebeld. Ik dacht dat ze bij Editie NL hetzelfde deden, maar blijkbaar hebben ze mensen in dienst met een veel te lage hersencapaciteit. Staan er al vacatures open?

Nu hopen dat Editie NL met excuses komt en het bericht rechttrekt, want dit maakt het programma alleen maar minder populair.

*drops mic*