Moederschap met Stephanie Emanuelson

De medaille van moederschap schittert aan een kant van liefde, gelukzaligheid en leuke warme momenten terwijl de andere kant van de medaille soms zwaar en ondergewaardeerd aanvoelt. Als moeder streven we naar het perfecte moederschap. Ondanks er geen school bestaat of een handleiding is hoe een 'perfecte mama' te zijn, is het toch iets waarin het gros van ons wilt 'slagen'. Maar wanneer ben je eigenlijk 'geslaagd' als moeder en wie bepaalt dat?

In deze episode ga ik in gesprek met badass mom of 5, Stephanie Emanuelson. We hebben het over hoe we omgaan met de emoties, keuzes en verwachtingen van onze kinderen en naar onze kinderen toe. Hoe het loslaten van onze eigen beperkende gedachten steeds meer ruimte biedt aan onze kinderen om zichzelf te zijn. We hebben het over het belang van 'Me-time' als moeder en hoe dit er bij ons uitziet.

Iedere moeder moedert vanuit haar eigen perceptie, ervaringen en gevoel en het is letterlijk bij ieder kind weer training on the job. Ieder kind is anders en als moeder groei je ook in je moederschap en doe je bij ieder kind sommige dingen weer net iets anders. Door onze verhalen te delen leren we van elkaar en kunnen we toepassen wat bij ons (kind) past.

Er is echt geen enkele moeder bij wie alles 24 uur per dag, 7 dagen per week rozengeur en maneschijn is and that's OKAY! Perfect moederschap bestaat niet, maar liefdevol moederen naar je beste kunnen, dat wel.