Leiderschap met Erica van Engel

Het zijn niet alleen de grote namen zoals bijvoorbeeld MLK of Nelson Mandela waar je aan zou moeten denken bij leiderschap. Jij bent namelijk ook een leider, een geboren leider zelfs. Of heb jij geen leiderschap over jouw leven? En toch is ook deze stelling wat genuanceerder dan ik het nu breng. Ik zie mijzelf namelijk zeker als een leider, maar ook als een volger. Hoe dan? Nou, ik ben ervan overtuigd dat wij in -en misschien zelfs wel mede door- ons groeiproces niet altijd kunnen leiden, en om die reden niet altijd leider kunnen zijn. Net zoals je in leven zowel de student als de teacher bent, geloof ik dat het met leiderschap niet anders is. Waarom zou je jouw groeiproces om je te ontwikkelen tot een nog betere leider in de weg staan?

Welke leider doet dat? (shade hahaha)

Wil je leiden of lijden? Anyways, om deze reden gaat leiderschap in mijn optiek dan ook veel verder dan slechts het proces waarbij je anderen beïnvloedt om een bepaald doel te bereiken. Het begint (net zoals met alles eigenlijk) toch echt bij jezelf!

In deze episode ga ik in gesprek met Erica van Engel; ondernemer, pionier en expert op het gebied van sociaal ondernemerschap. We hebben het over goed leiderschap, integer leiderschap maar ook over emoties en keuzes die komen kijken bij leiderschap.