Grenzen aangeven, hoe en waarom met Quin Biervliet

Het niet aangeven van grenzen kent geen winnaars maar slechts verliezers. Geef jij zelf niet duidelijk aan waar jouw grens ligt of verzuim je deze te bewaken?! Dan zal je: hoogstwaarschijnlijk niet de dingen doen die jij leuk vindt; onvoldoende voor jezelf opkomen en zelfs met jezelf in een innerlijk conflict kunnen raken.

Wanneer jij wel duidelijk je grens aangeeft zorg je ervoor dat er ook rekening met jou kan worden gehouden. Zonder dat jij dit aangeeft weet een ander niet hoe met jou om te gaan. Het goed en consequent grenzen aangeven is een leerproces. Voor mij is deze episode best persoonlijk, want wat heb ik een gevecht gehad met dit groeiproces...op verschillende vlakken.

Quin legt de vinger op de zere plek wanneer ze de diepte in gaat over het belang van grenzen aangeven, grenzen bewaken én (want daar schoot ik nogal eens tekort) daar concequenties aan verbinden. Don't try me now tho cause uhm you might get ya feelins hurt! En dan hadden we het ook nog over 'valse loyaliteit' (her)ken je die?

In deze episode heb ik wederom numerous 'aha moments' guuurrllll Oprah would be so proud of me, hahaha. 

Tips te over! Pak je kladblok erbij!

Cause Quin goes all the way in: lichamelijk, mentaal, materieel/financieel, tijd/energie, emotioneel.

Quin's got ya!