Geloof als leidraad met Melanie Olieberg

Herken je dat? Vragen hebben over het leven, over jouw leven, jouw rol in dit leven en de betekenis daarvan, waarop je geen antwoord hebt? Dat gevoel alsof er een missing piece is. En dat je door gesprekken met anderen, het lezen van boeken, het luisteren naar persoonlijke ervaringen van anderen die een soortgelijke zoektocht binnen hunzelf meemaken terecht komt in de wereld van religie, de wereld van geloof, de wereld van cultuur, de wereld van voorouderverbinding? Ik geloof oprecht dat ieder mens (in ieder geval het gros) op een gegeven moment, bewust of onbewust, op een punt komt waarbij de zoektocht naar de betekenis van jouw rol in dit leven centraal staat.

In deze episode ga ik in gesprek met mijn old time sisterfriend, Melanie Olieberg; leerkracht en gepassioneerd en professioneel choreograaf & creative director. Melanie vond haar missing piece in de Islam. Als geboren Christen deelt zij haar journey tot bekering naar het geloof dat voor haar aanvoelt als de warme deken van liefde.

Zelf ben ik niet religieus gelovig en voel ik mij content met de wetenschap dat het Goddelijke in mij zit. Ook ik ben door een zoektocht gegaan en omarm de mooiste stukken uit verschillende geloven en religies waarvan ik vind dat ze mij, als mens, verrijken. Deze episode nodigt jou uit om open te staan voor wat je echt voelt, wat je echt nodig hebt, en wat je echt wilt en dus te doen en te geloven zoals het bij jou past.

Uiteindelijk heeft iedereen heeft het recht om zijn of haar religieuze of levensbeschouwelijke keuze te maken, van geloof te veranderen of om niet te geloven.