Banner

Drie inzichten voor een positief zelfbeeld

De eerste 24 jaar van mijn leven ontbrak het mij aan een liefdevolle omgeving. Een afwezige vader en moeder, generationele trauma’s en geweld binnen mijn opvoeding. Dit leidde tot een destructieve reis om liefde te vinden, met als gevolg een laag zelfbeeld. Hierdoor was het moeilijk om angsten te overwinnen en uitdagingen aan te gaan.

Werken aan een positief zelfbeeld
Na al die jaren ging ik op ‘ontdekkingstocht’ naar zingeving, bewustwording en mijn roots. Wie ben ik? Wat vind ik belangrijk? Wat maakt mij gelukkig?... Levensvragen die mij niet loslieten. Een onomkeerbaar proces van groei zette ik in gang. Leren door ervaren; een proces dat mij als persoon krachtiger en bewuster maakte. Inmiddels ervaar ik zoveel eigenwaarde en liefde, dat ik jou wil inspireren met mijn ervaringen. Speciaal voor jou drie inzichten voor een positief zelfbeeld.

Positief zelfbeeld, drie inzichten

 1. Helingwerk = verantwoordelijkheid nemen

Het helen van een laag zelfbeeld begint bij jezelf. Dat betekent dat je elke dag het innerlijk werk moet doen. Bewust kiezen en werken aan je eigen waarden, behoeften, gedachten, gedrag, emoties en geluk.  Jouw bereidheid om te werken aan een positief zelfbeeld en je eigen behoeften voorop te stellen, gaan gepaard met compassie.

Erkennen, accepteren en helen wat je is overkomen. Focussen op dingen die je goed gedaan hebt. De Afrikaanse holistische psychologie maakt gebruik van de kracht van keuzes maken; bewuste keuzes, scheppen ruimte voor genezing. The African Spirit adviseert kleine en haalbare stappen te nemen, die je vol kunt houden. Het gevoel van niet goed genoeg zijn wat je dan ervaart, betekent dat er in jou iets verandert en dat je thuiskomt bij jezelf.

 1. Wakker een positief zelfbeeld aan
 • Maak gebruik van een Afrikaanse krachtbron. Bijvoorbeeld een switi watra; een krachtig en energetisch versterkend geluksbad. Ruikend naar heerlijk parfum vermengd met rozenolie en bloemen, waarbij je positieve intenties uitspreekt.
 • Hou een positiviteitsdagboek bij. Schrijf dagelijks drie dingen op die je die dag goed gedaan hebt.
 • Kijk elke dag in de spiegel en zeg 1 minuut lang, zonder weg te kijken, de volgende zinnen hardop: ’Ik hou van mezelf’, ‘Ik waardeer mezelf’, ‘Ik respecteer mezelf.’
 1. Omgaan met emoties
  Rust. Plan voldoende rustmomenten, zodat je ruimte creëert om thuis te komen bij jezelf.
  Jezelf gronden. Observeer met je vijf zintuigen alles wat je in jouw omgeving kunt zien, aanraken, proeven, ruiken of horen. Focus op je ademhaling. Laat je gedachten wegdrijven, zonder jezelf te veroordelen dat ze er zijn.
  Zelfliefde ademhalingsoefeningen. Ga ontspannen liggen of zitten. Leg één hand op je hart en de andere hand op je buik. Adem drie keer diep in en uit (in door je neus, uit door je mond). Ervaar dat je longen zich uitzetten en weer samentrekken. Voel je een verandering van energie in je lichaam?

Hopelijk heb ik je geïnspireerd en ga je aan de slag met deze eenvoudige oefeningen voor een positief zelfbeeld. Ervaar welk verschil ze voor jou maken.

PS Hoe werk jij aan een positief zelfbeeld?

The African Spirt

The African Spirit

Columnist

Hi, Ik ben Naomi Lonwijk, Coach en Therapeut van The African Spirit.
Met The African Spirit begeleid ik jou om de connectie met jezelf te versterken of herstellen.
Ik doe dit m.b.v energetische healing en coaching, vanuit Afrikaanse roots.
Jij hebt alle antwoorden in jezelf. Graag inspireer ik jou om de beste versie van jezelf te zijn of worden.

Wil jij de verbinding met jezelf herstellen en terug naar je Afrikaanse roots?
Neem dan gerust contact met mij op via  info@theafricanspirit.nl of +31 6 215 885 14.

Let roots rule!
The African Spirit
www.theafricanspirit.nl