“Klinkklare onzin”

Ralitsa Vliese

In reactievan PVV Tweede Kamerlid Martin Bosman, waarin hij de Black Panther beweging een criminele, racistische  organisatie noemde, uitte journalistiek student haar ongezouten mening over deze “klinkklare onzin”.

"Ik moet even de uitspraken van meneer Bosman op een rijtje onder elkaar zetten, want eeeh nee man."

1. “Deelt u de mening dat The Black Panthers in de Verenigde Staten een moordlustige en totalitaire sekte vormen? Bent u ermee bekend dat de moord op Betty van Patter in 1974 hoogstwaarschijnlijk het werk was van de The Black Panthers?"

- Kennen jullie Saartjie Baartman, Tula, Karpata, Kwakoe. Kennen jullie mijn voor voorouders? Kennen jullie die van mijn broers en zusters? Zij werden honderden jaren lang afgeslacht, uitgebuit, verkracht en mishandeld door de witte slavenhandelaren. Dit PVV mannetje wil praten over The Black Panthers en , maar HAAR MOORD IS NOOIT OPGELOST. Dus in plaats dat meneer Martin Bosman dingen op feiten gaat baseren, speelt hij .

2. "Bent u bekend met het feit dat The Black Panthers in de Verenigde Staten alleen toegankelijk is voor zwarten en dat het daarmee een racistische organisatie is en dat de organisatie excelleert in anti-blank-racisme?"

- Bent u bekend met het feit dat de Partij Voor de Vrijheid alleen toegankelijk is voor anti-moslims, anti-koran en anti-islam people? Wat maakt dat u dan?

 

Oke, ik ga verder. *neemt een slok thee*

3. "Bent u bekend met het feit dat vele vooraanstaande Panthers (zoals Elridge Cleaver en Huey Newton) zware criminelen waren, verantwoordelijk voor verkrachting en mishandeling?” 

- Uw voorouders waren dat ook and yet, nog steeds supporten veel (witte) Nederlanders hun.

Dus meneer Martin Bosman, je kan gewoon beter je biezen pakken en ergens in Verweggistan gaan wonen, want wat jij verkondigt is klinkklare onzin.

The Black Panthers konden wellicht ook niks anders dan zich verweren, als men overweegt hoe erg racisme was in Amerika toendertijd.

Maar jij bent de ALLERLAATSTE die mag praten over racisme en mishandeling.