Denise Jannah | Mahalia Jackson, the Queen of Gospel

Na het succes van de Mahalia Jackson Kerkentour langs diverse Nederlandse kerken, krijgt deze tour op verzoek van velen een vervolg als theatertour. Denise Jannah zal een selectie van de bekendste, maar ook meest ontroerende nummers vertolken van 'The Queen of Gospel'. Met deze tour brengt ze een eerbetoon aan de meest invloedrijke, bevlogen en bescheiden gospelzangeres aller tijden die over haar gospelmuziek zei: 'I sing God's music because it makes me feel free. It gives me hope. With the blues, when you finish, you still have the blues.'Mahalia Jackson

De Amerikaanse Mahalia Jackson (1911-1972) wordt geboren in New Orleans. Naast haar indringende vertolking van gospelsongs staat zij ook bekend als voorvechtster van de Amerikaanse burgerrechten voor Afro-Amerikanen.

Groot succes bereikt zij in 1947 met het lied I will move on up a little higher, waar meer dan één miljoen platen van worden verkocht. Eén van de hoogtepunten in haar zangcarrière was op 28 augustus 1963 tijdens een grootse massademonstratie voor burgerrechten. Dominee Martin Luther King hield hier zijn indrukwekkende 'I Have A Dream' redevoering. Maar eerst zingt Mahalia Jackson voor de 200.000-koppige menigte op zijn speciaal verzoek het lied I been buked and I been scorned (Ik ben vernederd en gehoond). In het Witte Huis is zij later een graag geziene gast en ze wordt in 1961 zelfs door de toenmalige Paus ontvangen.

 

Locatie: Schouwburg Amstelveen

Stadsplein 100

1181 ZM Amstelveen

Plaats: 

Amstelveen

Datum: 

12 jan 2018 - 20:30
Voeg toe aan jouw agenda