Over Artikel1, ongemak en Beyoncé; Sylvana Simons te gast in Dipsaus

Dipsaus podcast, dé tweewekelijkse podcast door en voor vrouwen van kleur en iedereen die geïnteresseerd is in een ander geluid, heeft deze week te gast: Tweede Kamer hoopvol

Simons praat in het programma openhartig over het partijprogramma van haar politieke partij Artikel 1. De in Suriname geboren ex TMF-presentatrice, publicist, columnist en moeder is de eerste zwarte, vrouwelijke lijsttrekker voor de Tweede Kamerverkiezingen in Nederland en schrijft daarmee geschiedenis. Ze vertelt openhartig en met verve haar beslissing om de politiek in te gaan, waarom meer geld naar defensie moet gaan en de strategische keuze voor taalgebruik.

Dipsaus is opgericht en wordt gepresenteerd door AnoushaNzume, Ebissé Rouw en Mariam El Maslouhi. Dipsaus is maatschappijkritisch, cultureel geïnteresseerd, politiek betrokken en altijd met een flinke schep humor, originaliteit en diepgewortelde eigenwijsheid. 

Beluister  de uitzending.

Vier Nederlandse vrouwen van kleur gaan met elkaar in gesprek en discussiëren over de toekomst van Nederland. Een uniek en noodzakelijk geluid, schrijven de programmamakers in een persbericht.

We praten heel uitgebreid met haar over politieke ambities, solidariteit onder mensen van kleur, activisme, het partijprogramma van Artikel 1, de macht van taal, institutioneel racisme, bewakers van Fort Europa) en natuurlijk (D)dat (H)haar: Sylvana onthult who makes her hair look faaab… y'all can thank us later. En een pittige discussie over de onvermijdelijke ‘godin’ Beyoncé…”

De Dipsaus Playlist is samengesteld door Sylvana “who couldn’t stop hummin ol Destiny's Child songs.”