Fred Kulturu Shop houdt ‘meet together’ middag zondag

Fred Kulturu Shop Institute, een “belevings onderneming” met een Afro Surinaamse spirituele inslag houdt morgen 29 mei een ‘meet together’ middag met als thema 'ondernemen, verbinden en inspireren vanuit eigen economische culturele achtergrond.'

Het networking evenement dat wordt gehouden bij Toko 51 aan de West-Kruiskade 51, Rotterdam, is georganiseerd in verband met het tweejarig bestaan van Fred Kulturu Shop.

Verschillende afro Surinaamse zullen hun kennis en ervaring delen, waaronder Fred Kulturu Shop eigenaar Fred Fitzjames, die zegt dat het evenement ook bedoeld is om de afro ondernemers op de West-Kruiskade in Rotterdam voor het voetlicht te plaatsen.

  • Guno Zwakke, cultureel maatschappelijke ondernemer, eigenaar van Bill Board Record Shop, ontwikkelaar van diverse public events waaronder Keti Koti Festival Rotterdam en Bigi Spikri Rotterdam. De presentatie van deze middag is aan hem toevertrouwd.
  • Henk Aron, eigenaar | directeur More than Life Advertising B.V. :Thema: De nieuwe uitdagingen hier en elders;
  • Ir. Akbal Mohamed, directeur STABIJ | zelfstandig adviseur  voor  bedrijven, non-profit en overheidsorganisaties. Thema: Ondernemen is een topsport, hoe wordt je succesvol!

De ‘meet together’ middag start om 11.30uur en loopt tot 16.00 uur. Er is vrij entree.

Fitzjames vertelt dat de West-Kruiskade zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld tot één van de meest aantrekkelijkste kleurrijke winkelstraten in Nederland. “Niet alleen het aanbod van de producten is variërend. Er ook valt er veel te beleven in de straat.”

“De Kade is méér dan handel, zaken doen en geld verdienen. Juist waar vaak geluiden te horen zijn van winkelketens die omvallen, ontwikkelen zich steeds bijzondere winkels in deze winkelstraat. De Kade is ook maatschappelijk ondernemen gericht op duurzaamheid op lange termijn of oog hebben voor de veelzijdigheid van tradities die de ondernemers uit diverse culturen uitdragen. De Kade is een omgeving waar steeds meer jonge mensen van diverse opleidingsniveaus en met een veelzijdige culturele inslag, graag vertoeven.”

Fitzjames vertelt dat Surinamers al meer dan 40 jaar een belangrijke bevolkingsgroep vormen in dit deel van Rotterdam. “Alhoewel anno 2016 de Surinamers minder nadrukkelijk aanwezig zijn op de Kade is hun invloed is er niet minder geworden. Integendeel.”

De ‘meet together’ middag start om 11.30uur en loopt tot 16.00 uur. Er is vrij entree.