Top Notch lanceert nieuwe cd’s Oscar Harris, Aptijt in Sranan Gowtu-serie

Platenmaatschappij Top Notch presenteert op woensdag 22 juli twee nieuwe cd’s onder het twee jaar geleden gelanceerde label Sranan Gowtu. In De Doelen in Rotterdam wordt ’s avonds een releaseparty gehouden voor ‘Soldiers Prayer en andere Poku’s’ van Oscar Harris & The Twinkle Stars en ‘Boeke & andere Poku’s’ van kasekoband Aptijt. 

Net als in 2013 treedt Edgar ‘Boegroe’ Burgos op als gastheer en animator. Naast de frontman van Trafassi verschijnt een keur van Surinaamse artiesten op het podium. Oscar Harris, mister Soul, maakt zelf zijn opwachting met zowel oud als nieuw werk en ook Aptijt treedt aan onder leiding van Michael Deira en Steven Redout. 

In de line-up staan verder onder meer Eddy Assan, Louis Windzak, Ramon ‘Lappie’ Laparra (Master Blaster), Patrick Tevreden (Sukru Sani en Lobi Firi) en Robby Krolis (Caribbean Combo). Het concert wordt georganiseerd door Rotterdam Unlimited in samenwerking met Top Notch.
Inclusief beide nieuwe albums zijn onder het Sranan Gowtu-label inmiddels tien cd’s verschenen. Het gaat om compilaties van Max Woiski sr. en jr., Lieve Hugo, Kid Dynamite, Max Nijman, Trafassi, Papa Touwtjie en een verzamelaar van grootste Surinaamse hits aller tijden. De komende maanden staan nog nieuwe cd’s op de rol.

Dit najaar verschijnt het boek Sranan Gowtu, iconen uit de Surinaamse muziek, van schrijver/journalist Diederik Samwel. Het boek bevat interviews, profielen, tori’s en tal van wetenswaardigheden van en over de talloze muzikanten die aan beide kanten van de oceaan succesvol waren. Van Lex van Spall en Johnny Miranda tot en met Damaru en Kenny B.

Bron: Starnieuws.com