Robby Harman Sordam presenteert ‘Harmanized’- Dutch Caribbean Crossover

Het persoonlijke album ‘Harmanized’- Dutch Caribbean Crossover van  Robby Harman Sordam komt op 28 november uit. De veelzijdige muzikant maakt hiermee eindelijk zijn eigen composities, zijn eigen verhaal en zijn eigen stemgeluid wereldkundig.

Sordam introduceert het album tijdens zijn release-concert in het Bijlmer Parktheater als een nieuw muzikaal concept.

In het boek dat bij de CD hoort, schetst hij ervaringen die hij tijdens zijn zoektocht naar de ultieme crossover van pop, vocale swing en jazzy geïmproviseerde Afro-Caribische muziek op deed. De titels van de 13 hoofdstukken in zijn boek corresponderen met de 13 titels op de CD.

Hij vertelt erover: ‘Muziek is voor zover ik mij kan herinneren, een belangrijke ding in mijn leven. Vaak gebruikte ik potten en pannen om te experimenteren met verschillende geluiden en ritmes. Op accordeon speelde ik diverse Europese stijlen zoals de valse musette, de tango en typisch Amsterdamse liedjes. Soms haatte ik mijn ouders omdat ze mij dwongen om elke dag te studeren’

Sordam organiseerde de laatste 10 jaar een aantal grote projecten, zoals concerten met het Metropole Orkest, tv-opnamen van deze concerten, en een boek + DVD over drie dichters uit de Surinaamse poëzie canon. Vorige jaar verscheen een boek + 2CD’s over 40 jaar Surinaamse Muziek in Nederland (‘De Muzikale Fakkeldragers’).

In het voorwoord van het boek schrijft programmamaker Guilly Koster: ‘Robby Harman’s sterkste kwaliteit is zijn stemgeluid. Men maakt vaak een voor de hand liggende vergelijking met Al Jarreau, maar ik kan onder ede getuigen dat Robby Harman deze bijna specifieke sound al produceerde lang voor we ooit hadden gehoord van de fenomenale Amerikaanse jazz- en popzanger.’

Een aantal fragmenten zijn te beluisteren op www.robbyharman.nl