Rapper Vieira Nkosi lanceert track en video “Sankofa”

Rapper Vieira Nkosi lanceerde vorige week de eerste officiële single van zijn debuutalbum “Kralienge State Of Mind”.

De track “Sankofa” volgt op “Nieuw Begin” en is een autobiografisch lied over een bijna-dood ervaring in 2014. “Het beschrijft Vieira 1 van de meest emotionele en confronterende momenten in mijn leven,” zegt Vieira in een persbericht. Sankofa is bedoeld als eerbetoon naar zijn voorouders die over hem waken.

“Sankofa is teruggaan om vooruit te komen”

De eerste single is “geheel in de lijn van mijn muziek,” zegt hij. “Hij is super ontvangen; de reacties zijn zeer positief! De volgende stap is promoten om uiteindelijk voor de zomer het album uit te brengen.”

Simultaan met de nieuwe track lanceerde hij een video die geschoten is in Benin, de geboorteplaats van de voodoo cultuur en één van de plekken waarvandaan Afrikanen werden ontvoerd voor slavernij. Vieira deed zelf de regie en de edit van de video. “Ik til daarmee mijn eigen creativiteit naar een geheel nieuw plateau.”

 

Met een keiharde beat die doet denken aan de klassiekers, is Sankofa geheel in Vieira Nkosi’s signature stijl. “Hij is op een beat van de legendarische producer Presto.”

Vieira Nkosi bracht eerder zelf de EP Wie Is Deze Afrikaan en werkte samen met o.a. Gery Mendes, Ollie en Billy Yusuf. Zijn debuut CD “Kralienge State Of Mind” hoopt hij in de zomer uit te brengen. Sankofa is te downloaden via