Racistische reacties na Zwarte Piet verslag op Spits

Een verslag op de website van over een offensief dat tegenstanders van Zwarte Piet voorbereiden, heeft een vlaag van racistische reacties teweeggebracht.

In het verslag waarin  aan het woord komt, wordt verteld dat de tegenstanders mensen oproepen om op 1 juli, de datum waarop Nederland in 1863 de slavernij afschafte, massaal aangifte te doen tegen Zwarte Piet bij de politie. Verder wil Kick Out Zwarte Piet rechtszaken aanspannen tegen comités, bedrijven én media die ook dit jaar pro-Zwarte Piet blijken.

“Als er rechterlijke uitspraken nodig zijn om Zwarte Piet écht uit te bannen, dan gaan we daarvoor strijden", zegt Afriyie.

Zijn uitspraken veroorzaakten een stortvloed van onverholen racisme. De identiteit van de meeste mensen die zo reageerden bleef wel veilig en laf schuil achter pseudoniemen, kennelijk uit angst voor represaille. Racistische reacties op verhalen die zwarte mensen betreffen, zijn eerder afgestraft; zo moesten mensen die vorig jaar plaatsten onder een Twitter foto van zwarte Oranje voetballers, van het OM een boete betalen. 

Het stonk er echter nu niet minder om. “98% van het negroide ras doet het onder de douche. De overige 2% heeft nog nooit in de gevangenis gezeten,” schreef iemand die zich verschool achter de naam “46 75 63 6b 20.”

“Tristan” schreef “Als het hier zo vreselijk racistisch is wat doe je nog hier stelletje uitvreters?” “MinderMinder”: Alle donkere mensen overal ontslaan. Ze mogen nergens meer Het Hulpje zijn. Het zijn geen slaven.” Globetrotter: “Dat is dus de reden dat al die donkere mensen hier heen komen, allis gratis we zijn geen slaven.”

En volgens de persoon die zich veiligheidshalve afschermt met het pseudoniem “AkmmOr-Logica”, zal Nederland niet zwichten voor een kansloze minderheid van een minderheid die teert van uitkeringen, een grote mond hebben over racisme en niet beseffen dat in feite zij zelf racisten zijn.”