Organisatoren Made in Africa beloven ‘leuk, leerzaam’ festival

Maria, Daisy en Jandira die jaarlijks met hun Stichting Abrassa het ‘Made in Africa Festival’ organiseren, doen het ook dit jaar weer; voor de vierde keer.

Dit jaar nodigen ze Rotterdammers via AFRO Magazine uit om mee te dingen naar een prijs tijdens het festival. Lezers die de onderstaande tegoedbonnen op hun Facebook pagina delen (en in hun posts taggen), maken kans tot winnen.

Meedoen? Bezoek de Facebook pagina om de tegoedbonnen te delen.

Made in Africa Festival 2016 wordt gehouden op zaterdag 28 mei 2016, in het Afrikaanderpark in Rotterdam-zuid.

Tijdens het festival dat loopt van 14:00uur tot 22:00uur, is er de hele dag een breed aanbod van activiteiten in het park.

“We hebben spelletjes en activiteiten speciaal voor kinderen, culturele workshops en informatie kraampjes, en kraampjes waar eten, drinken en Afrikaanse kleding, accessoires en handwerk worden verkocht. Daarnaast een traditionele modeshow in het avondprogramma en live Dj muziek met optredens van verschillende artiesten,” zeggen de dames in een persbericht.

Het zegt dat het festival in der loop der jaren een groot netwerk is geworden tussen verschillende partijen en organisaties. “Wij kunnen hierdoor verschillende Afrikaanse landen en culturen presenteren zien op het festival. Naast gewoon een leuke dag is het ook vooral een leerzaam festival waar culturen elkaar ontmoeten en één geheel vormen.”

Stichting Abrassa werd in 2013 opgericht. Met het ’Made in Africa festival” wilde de organisatie aanvankelijk alleen kinderen uit de Afrikaanderwijk een leuk en leerzaam evenement bieden. “Inmiddels is onze samenwerking met verschillende partijen gegroeid en kunnen wij veel meer activiteiten bieden. We nodigen heel Rotterdam uit om kennis te maken met de verschillende Afrikaanse en Caribische culturen die Rotterdam rijk is,” zegt het persbericht.