Massaal aangifte tegen Zwarte Piet morgen

'We roepen alle Nederlanders die zich beledigd of gekwetst achten door Zwarte Piet op om op 1 juli 2015 aangifte te doen wegens groepsdiscriminatie en aanzetten tot discriminatie', zegt Stichting Nederland Wordt Beter.

De stichting heeft haar krachten gebundeld met andere organisaties om mensen aan te moedigen tot de massale aangiftes. Op het Museumplein, waar het Keti Koti Festival wordt gehouden, kan tussen 14.00 en 20.00 uur aangifte gedaan worden in een mobiele politiebus, aldus de stichting vrijdag in een persbericht. 

"Het speciale aangifteformulier wordt op www.nederlandwordtbeter.nl. Vergeet niet je ID mee te nemen," zegt de stichting.

Voor het doen van aangifte is ook een aangifteformulier te downloaden, waarop de aanklacht al is ingevuld. 'Aangifte doen kan natuurlijk ook op een politiebureau bij jou in de buurt'.

Eerder deden enkele leden van Nederland Wordt Beter zelf al aangifte tegen Zwarte Piet. Deze aangiften werden door het OM geseponeerd, waarna de stichting een klacht indiende tegen het OM.