Leer “Effectief Schrijven” met AFRO Magazine

AFRO Magazine verzorgt deze week samen met de in Amsterdam Zuidoost de cursus “Effectief Schrijven”, waarin cursisten geleerd zal worden hoe een zo goed mogelijk artikel te schrijven.

“Het ligt aan de nieuwswaardigheid en de kwaliteit van een (pers)bericht of het wordt opgepakt door redacteurs of goed wordt gelezen door de doelgroep. Maar wat schrijf je dan wel en wat schrijf je niet? Hoe lang moet een bericht zijn? Hoe maak je het interessant voor de lezer? Hoe maak je het zo makkelijk en aantrekkelijk mogelijk voor de redacteur?” vertelt Akwasi Mensa, projectleider van de Burger Academie.

De zesdelige cursus wordt verzorgd door Marvin Hokstam, journalist en hoofdredacteur van AFRO Magazine. “Ik krijg wel vaker "persberichten" waarvan ik denk ‘wat moet ik nou hiermee?’. Dit is toch geen persbericht?” vertelt hij.

Hij vertelt dat uit zijn ervaring “bij de krant of andere professionele mediaplatformen waar ik voor heb gewerkt, we altijd blij waren als mensen hun eigen berichten aanleveren; maar het bericht moet wel aan kwaliteitseisen voldoen. Een slecht geschreven persbericht moet de journalist herschrijven en, soms ontbreekt er zoveel informatie dat de journalist het helemaal opnieuw moet doen. Daar is niet altijd tijd voor, waardoor een bericht in de prullenbak verdwijnt. Zonde eigenlijk, want degene die het naar de redactie stuurde, wilde er iets mee vertellen.”

Hokstam studeerde media en journalistiek onder andere aan de Bournemouth University in Engeland, en werkt al meer dan 25 jaar in de journalistiek, voornamelijk voor Caribische media, waar hij viermaal journalistieke awards won. In 2015 richtte hij AFRO Magazine op, waarmee hij initiatieven uit de Nederlandse afro gemeenschap een mediaplatform biedt. De cursus 'Effectief Schrijven' is bedoeld om cursisten tips en tricks te geven over hoe je een persbericht schrijft dat meer kans heeft dat het wordt opgepikt door een redactie. 

De Burger Academie, een onderdeel van de vrijwilligerscenhtrale Venzo, was er meteen voor te vinden. “In Amsterdam zijn er veel maatschappelijke organisaties, vrijwilligersorganisaties en actieve bewoners die zich inzetten voor de stad en hun medebewoners. Er worden door hun dan ook flink wat initiatieven genomen en activiteiten georganiseerd en mensen willen soms daarover een aankondiging. Dan is het heel passend om een cursus als deze te organiseren waarbij mensen worden geleerd om effectief te schrijven, met de hoogst mogelijke kans dat het wordt opgepakt door de pers. Wij ondersteunen daar graag in door deze cursus aan te bieden.

De cursus wordt aangeboden op 3, 4, 10, 11, 17 en 18 oktober 2018, van 18:30 tot 20:30 uur, in het gebouw van de ROC van Amsterdam MBO College Zuidoost, Fraijlemaborg 135, 1102 CV Amsterdam.

Schrijf je in met link.