Joyce Sylvester is substituut ombudsman

Joyce Sylvester, voormalig waarnemend burgemeester van Naarden is benoemd tot substituut ombudsman. Ze werd afgelopen woensdag 27 januari beëdigd door Khadija Arib, de Voorzitter van de Tweede Kamer.

Sylvester (50) was tot eind december 2015 waarnemend burgemeester van Naarden. Als substituut ombudsman speelt ze een belangrijke rol bij behandeling van de 36.000 klachten van burgers over de overheid die de Nationale ombudsman elk jaar ontvangt.

Ze heeft ruime ervaring in het openbaar bestuur. Zo was ze lid van de Eerste Kamer, burgemeester van Anna Paulowna en directeur van organisatieadviesbureau Spirit. Van 2009 tot 31 december 2015 was zij waarnemend burgemeester van Naarden. Sylvester studeerde Politicologie en Communicatiewetenschap en is gepromoveerd in het Staats- en Bestuursrecht op het onderwerp ‘de praktijk van privatisering’. Joyce Sylvester is de opvolger van Frank van Dooren, die in 2015 met pensioen ging. Zij wordt aangesteld voor de periode van zes jaar.

In December 2015 stopte ze als burgemeester van Naarden, vanwege de fusie van Bussum, Muiden en Naarden per 1 januari 2016 tot de nieuwe gemeente Gooise Meren. Ze werd toen ook nog gekozen als 'Politicus van 't Jaar in de Gooi en Vechtstreek 2015'. Van de 951 stemmen die zijn uitgebracht tijdens de verkiezing kreeg zij 41,46 procent.

Bron: nationaleombudsman.nl