Joyce Sylvester Politicus van 't Jaar Gooi en Vechtstreek

Joyce Sylvester die van september 2009 tot 31 december 2015 waarnemend burgemeester was van Naarden, is de 'Politicus van 't Jaar in de Gooi en Vechtstreek 2015'. Van de 951 stemmen die zijn uitgebracht tijdens de verkiezing kreeg zij 41,46 procent.

Sylvester (PvdA) stopte als burgemeester van Naarden, vanwege de fusie van Bussum, Muiden en Naarden per 1 januari 2016 tot de nieuwe gemeente Gooise Meren. Ze diende vanaf 10 juni 2003 tot 9 juni 2015 ook als lid van de Eerste Kamer der Staten-Generaal namens haar Partij.

De verkiezing van 'Politicus van 't Jaar in de Gooi en Vechtstreek 2015' bestond uit een nominatieronde en een stemronde. In de nominatieronde werd Sylvester genomineerd "vanwege haar verbindende rol, haar verstandige bijdrage aan de totstandkoming van de nieuwe gemeente Gooise Meren".

In de stemronde kreeg zij verreweg de meeste stemmen. In totaal is er 951 keer gestemd, waarvan 41,46% op Joyce Sylvester.

Respondenten zeiden onder anderen haar: “Fantastische vrouw die grote invloed had op totstandkoming fusie”, “Joyce staat altijd klaar voor alle inwoners”,  “Naast haar ongelofelijke ambitie heeft ze een hart van goud!”, “Vanwege haar inzet op velerlei gebied met name voor kleurrijk Nederland”, “Ze staat boven de partijen en behartigt de belangen van de inwoners van 't Gooi en de Vechtstreek met verve” en “Verbindende persoonlijkheid!!”