Izaline Calister ontvangt Koninklijke onderscheiding

Izaline Calister is op donderdag 26 april 2018 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ze ontving de onderscheiding uit handen van de Groningse burgemeester Peter den Oudsten op het Stadhuis van Groningen, haar woonplaats.

Calister onderscheidt zich als artiest door met haar repertoire een brug te slaan tussen de traditionele muziek van haar geboorte-eiland Curaçao en jazz, met Afro-Caraïbische invloeden, altijd gezongen in het Papiaments. Daarmee is zij een belangrijke ambassadeur van de Curaçaose cultuur in Nederland en in het buitenland. 


Momenteel speelt Izaline de laatste paar voorstellingen van de reprise van haar muziektheaterprogramma ‘Latin Diva’ in het Bijlmer Parktheater. 

Calister wil wel eens weten hoe je een Latin Diva wordt, schrijft het theater over de voorstelling. "Ze begrijpt dat er meer voor nodig is dan een gouden keeltje en onuitstaanbaar gedrag. Ze wil het goed aanpakken en zoekt antwoorden bij de Latijns-Amerikaanse diva's die haar voor zijn gegaan. De vrouwen die in hun eigen taal, hun eigen muziek zongen en die toch de kans hebben gezien om een miljoenenpubliek over de hele wereld aan zich te binden."

"Het swingt van begin tot eind…Calister is op haar best als ‘onze’ Curaçaos-Groningse diva met haar mix van Antilliaanse ritmes, wat pop en jazz, een beetje Estefan, een snufje Gilberto et cetera…’"

Latin Diva speelt op Vrijdag 11 mei om 20.00 uur
Tickets kosten € 18,50