International Natural Hair Meet Up Day in Amsterdam op 30 mei

Amsterdam is op zaterdag 30 mei voor de derde keer gastvrouw van International Natural Hair Meet Up Day (INHMD); de dag waarop het dragen van natuurlijke krullen en kroeshaar wereldwijd wordt gevierd.

Het evenement vind plaats aan de Paasheuvelweg 24 in Amsterdam Zuidoost, 12.30 tot 18.00 uur. De organisatoren geven aan dat het dragen van krullen en kroeshaar in de natuurlijke staat sterk in opkomst is. Steeds meer mensen keren het ontkroezen de rug toe en dragen vol trots hun eigen natuurlijke haar.

Het programma van INHMD is daarom ook gericht hierop. Er komt een vragensessie met natural hair bloggers, de workshops 'Schoonheid van binnenuit', kleuranalyse, Afrikaanse hoofdmassage en Healthy Kids Hair interviews, een inspiratiesessie, kapseldemonstraties, hoofddoek binden, een prijsuitreiking voor de bezoeker met het mooiste kapsel.

De eerste 'International Natural Hair Meetup Day' werd in 2012 gehouden door de Amerikaanse vlogger Adeaa Rogers. Sindsdien ontmoeten jaarlijks wereldwijd in meer dan 50 steden geïnteresseerden in natuurlijke krullen en kroeshaar elkaar om informatie uit te wisselen en deel te nemen aan activiteiten rondom dit onderwerp.

Initiatiefneemster in Nederland is Gisèle van de . Na enkele virtuele ontmoetingen met andere naturalista’s organiseerde zij een ‘Afro Info Dag’. Dit was  de eerste Natural hair meetup in Amsterdam in mei 2004. Daarna volgde een reeks bijeenkomsten in vergaderzalen, tijdens festivals (o.a. Women Inc  festival 2007) en in huiselijke kring.

In 2013 organiseerde zij ‘Natural Hair Movie & Inspirations’, een  evenement met 80 bezoekers uit  Nederland, Belgie en Frankrijk. Dit was het eerste Nederlandse evenement in het kader van International Natural Hair Meetup Day. Daarna volgde een reeks andere evenementen.

Gisèle is tevens eigenaresse van de webshop . Volgens de naturalhairday.nl kreeg het evenement de volgende reacties van bezoekers: ‘Het leukste vond ik om in contact komen met andere natural sisters, elkaar tips geven, en zeker de gezelligheid. Dank je wel’.  

'Heel goed opgezet,proficiat!’ 'De mensen waren vriendelijk en ik vond het mooi om vrouwen met natuurlijk haar zo trots te zien.’  

‘Voor herhaling vatbaar’