Informatiebijeenkomst remigreren naar Suriname

NIJMEGEN - Mensen die naar Suriname willen verhuizen, kunnen zich zaterdag tijdens een bijeenkomst in Nijmegen laten informeren over wat er komt kijken bij vestiging in Suriname. Naast kansen voor werk wordt ingegaan op de remigratiewet, behoud van pensioen en vermogensbeheer in Suriname.

"Het is de eerste bijeenkomst in Oost-Nederland", aldus Nijmegenaar Mahin Jankie. "In het westen van het land trekken we al langer overvolle zalen."

Redenen
Jankie is voorzitter van de landelijke Vereniging Surinaamse Nederlanders en medeorganisator van de informatiemiddag die, van 12.00 tot 16.00 uur, plaatsvindt in wijkcentrum Dukenburg. "In Nederland is minder werk, Suriname is een prachtig land. Een huis hoeft maar een kwart te kosten van dat in Nederland. En Suriname heeft de regels voor vestiging versoepeld om goede arbeidskrachten te trekken", verklaart hij de belangstelling voor de voormalige kolonie.

Teleurstellingen voorkomen
Met de bijeenkomst hopen de organisatoren teleurstellingen te voorkomen. "De ervaring is tot nu toe dat zo'n 30 procent na een tijdje terugkomt. Vaak omdat de verhuizing naar Suriname onvoldoende is voorbereid."