The Hague African Festival belooft uitbundige Afrikaanse sferen

Drie dagen lang Afrikaans genieten in hartje Den Haag. Op 5, 6 en 7 juni zal Den Haag weer ondergedompeld worden in tropische, Afrikaanse sferen. The Hague African Festival is als vanouds de ontmoetingsplek van culturen met een muzikale component van wereldklasse.

JAZZ & WERELDMUZIEK PROGRAMMA IN DE NIEUWE KERK

Op 5 juni wordt het startschot voor het festival gegeven. In de Nieuwe Kerk wordt door de Dr. Anton Philipszaal in samenwerking met ProJazz een speciaal programma aangeboden. Topmusici met wortels in de Afrikaanse muziek en de jazz tracteren de bezoekers op een optreden van wereldklasse.

Harmen Fraanje, Ernst Reijseger & Mola Sylla en Toumani & Sidiki Diabaté zorgen voor een emotionele muzikale belevenis. Reijseger speelt al jaren met de uit Senegal afkomstige zanger/percussionist Mola Sylla, die zingt in zijn moedertaal Wolof: een unieke combinatie.

Toumani Diabaté behoort tot de allergrootse kora-virtuozen van deze tijd. Samen met zijn zoon Sidiki vormt hij een bijzonder duo waar je ademloos naar kunt luisteren.

RICHARD BONA MET RESIDENTIE ORKEST LIVE IN DE DR ANTON PHILIPS ZAAL

Het openingsconcert van The Hague African Festival op 6 juni wordt dit jaar verzorgd door zanger en jazzbassist Richard Bona. Hij betreedt samen met het Residentie Orkest het podium van de Dr Anton Philipszaal voor een unieke, eenmalige samenwerking, een samenwerking waar het orkest na het succesvolle concert vorig jaar met Fatoumata Diawara bijzonder enthousiast over is. Het orkest is sterk geworteld in de klassieke muziek, maar heeft haar horizon de afgelopen jaren steeds meer verbreed in een zoektocht naar samenwerkingen met nieuwe, inspirerende artiesten. Het Residentie Orkest ziet het als een eer om met Richard Bona op het podium te staan en kijkt uit naar het bijzondere optreden dat deze samensmelting van een groot orkest met Bona’s unieke fusie van jazz, pop, afro-beat, latin en funk zal opleveren.

THAF FESTIVALDAG OP HET SPUIPLEIN

Liefhebbers van Afrikaanse sferen houden 7 juni vrij in hun agenda. Dan zal The Hague African Festival het Haagse Spuiplein weer uit zijn voegen laten barsten. Met zang, dans, modeshow, Afrikaans culinair en wervelende muziekoptredens.

Op THAF 2015 gaat aanstormend talent Noella Wiyaala uit Ghana iedereen verbazen! Wiyaala is een charismatische persoonlijkheid. Ze wordt volgens kenners ook wel ‘de nieuwe Angelique Kidjo’ genoemd. Ze brengt ‘Afro-pop’ of ‘Afro-rock’ met ook elementen van tribale volksmuziek. Ook draait de zangeres haar hand niet om voor een portie reggae en dancehall. Live on stage is Noella Wiyaala een ware openbaring.

Een ander optreden waar veel van verwacht wordt is dat van de Amsterdamse formatie Koffie. Deze mannen met een funk-achtergrond brengen Afrobeat in een geheel eigen stijl. Met veel jazz, funk en Afrikaanse ritmes. Uiteraard mag ook de geroutineerde DJ Erick (Kenya) niet ontbreken op The Hague African Festival.

Als vanouds zijn er in de middag op The Hague African festival veel muziek-dans en andere optredens te verwachten op het podium van het Spuiplein. Vele verrassende artiesten zullen hun opwachting maken. Ook is er weer een Kinderdorp, een modeshow en een Afrikaanse markt.

Hou de website de komende tijd goed in de gaten voor meer belangrijke informatie en updates, maar ook voor interviews met de artiesten.