Gouden plaat voor Typhoon

Typhoon, de Nederlandse rapper en zanger van Surinaamse komaf, heeft afgelopen week een gouden plaat ontvangen omdat hij meer dan 20.000 exemplaren van zijn album ‘Lobi Da Basi’ heeft verkocht.

De artiest, wiens echte naam Glenn de Randamie is, kreeg de prijs uitgereikt in het bekende programma De Wereld Draait Door. Het programma stond geheel in het teken van Lobi (Liefde). Zie programma hier: https://youtu.be/M8HBEICk1cE  

Sinds de release van het breeduit bejubelde album bracht de plaat bracht Typhoon op tientallen festivals, leverde hem Edisons, een 3FM Award, 3VOOR12 Award en uitverkochte clubshows op. Hij speelde ook in België, Suriname en was de Nederlandse ambassadeur van Record Store Day 2015. Lobi Da Basi is in minder dan een jaar tijd meer dan 20.000 keer verkocht.

Typhoon komt uit een muzikale Surinaamse familie en is het jongere broertje van de rappers Blaxtar en O-Dog, en de R&B-zangeres Dinopha. Hij sluit zijn zegereeks met het album Lobi Da Basi dit jaar op 11 december af, met een groot concert in de Heineken Music Hall te Amsterdam.

Bron: Waterkant.net