Full Color Entertainment presenteert Zuidafrikaanse film Necktie Youth

De Zuidafrikaanse film Necktie Youth, naar Nederland gehaald door filmdistributeur Full Color Entertainment, gaat op donderdag 5 november in premiere bij Grand Cafe De Balie op het Leidseplein in Amsterdam.  “Hij gaat ook draaien in Rialto in Amsterdam en het Louis Hartlooper Complex in Utrecht,” vertelt Peggy Gemerts.

Zij startte Full Color in de zomer om het werk van zwarte onafhankelijke filmmakers beter onder de aandacht te brengen in Nederland. Houd deze pagina in de gaten voor actuele speeltijden van Necktie Youth.

“Necktie Youth wordt door de filmpers zeer gewaardeerd en ook filmtheaters zijn enthousiast over het debuut van de Zuid-Afrikaanse regisseur Sibs Shongwe-La Mer,” zegt Gemerts. De film laat in contrastrijk zwart-wit, de eerste post-apartheid generatie jongeren zien die opgroeit in Sandton, een zeer welgestelde buurt van Johannesburg. 

SYNOPSIS

Het is precies één jaar geleden dat hun gezamenlijke vriendin Emily zichzelf verhing in haar ouderlijk huis en dit tragisch einde wereldwijd deelde door de gebeurtenis te streamen. De vriendengroep kijkt, aangespoord door een documentairemaker, terug op haar dood, maar is vooral bezig om de pijnlijke herinnering aan haar dood uit te wissen. De generatie die na de afschaffing van de Apartheid is geboren lijkt in geen enkele van de idealen van de 'Rainbow nation' meer te geloven. Hun apathische, hopeloze en claustrofobische houding wordt verergerd door hun mateloze drang naar drugs, drank en seks.

 

In een persbericht zegt Full Color: “Met de fictiefilm toont de jonge 24-jarige regisseur Sibs Shongwe-La Mer een sociaal-realistisch beeld van zijn eigen generatie en omgeving. De film toont een compleet gedesillusioneerde generatie in een ontgoocheld land.”

De film behoorde tot de officiële selectie van de Tribeca Film festival en Berlin International Film Festival en won ‘Best South African Feature Film’, 'Best Director’ Durban International Film Festival en ‘Jury Award’ tijdens World Cinema Amsterdam. “Tijdens de uitreiking werd Shongwe-La Mer de Zuid-Afrikaanse Spike Lee genoemd!” zegt Full Color.

Bij de premiere op 5 november in De Balie op het Leidseplein in Amsterdam, vindt een voorgesprek plaats met Bart Luirink (hoofdredacteur ZAM Magazine) en Randall Maarman (voorzitter van de stichting Buurtambassadeurs in Zuidoost).

PRACHTIGE FILMS

Full Color Entertainment bracht in de zomer de Curacaose film Sensei Redenshon van German Gruber jr. en de documentaire Sombra di Koló van Angela E. Roe naar het Nederlandse publiek.

Gemerts: “Onafhankelijke zwarte films weten vaak niet goed hun weg te vinden naar filmtheaters en publiek in Nederland. Over de jaren heen zijn heel veel interessante producties nagenoeg onopgemerkt gebleven. Ik hoop daar met Full Color verandering in te brengen, zodat deze prachtige films het publiek krijgen dat ze verdienen.”

Tot 2013 werkte de kersverse film distributeur als marketing manager voor Dutch FilmWorks, waarna ze zich als freelance marketeer heeft gespecialiseerd in de promotie van independent cinema en multicultureel product.