Demonstratie Vluchtelingen Welkom op de Dam zondag

In Amsterdam houdt een coalitie van tientallen organisaties op zondag 13 september om 14 uur de demonstratie "Vluchtelingen Welkom" op de Dam.

Met muziekoptredens en speeches van onder meer vice-voorzitter Catelene Passchier van de FNV, zullen de demonstranten een beroep doen een beroep op de Nederlandse regering om meer vluchtelingen in Nederland op te nemen en samen met andere EU- landen te zorgen voor veilige vluchtroutes naar Europa.

De demonstratie komt een dg voordat EU-ministers op maandag 14 september bijeenkomen in Luxemburg om te praten over de situatie rond vluchtelingen. In een groot aantal hoofdsteden in Europa gaan burgers dit weekend daarom de straat op om te demonstreren voor een ruimhartiger vluchtelingenbeleid. Er zijn overal al vele hartverwarmende burgerinitiatieven om vluchtelingen te helpen, maar we moeten ook onze stem aan de politiek laten horen.

Vluchtelingen support organisatie  Wij Zijn Hier zegt in een persbericht dat op de Dam ook vluchtelingen zullen vertellen over hun gevaarlijke reis naar Europa en de opvang hier in Nederland.

"In de hele wereld zijn mensen op de vlucht voor oorlog, armoede en klimaatverandering. Problemen die vaak mede door Europese landen zijn veroorzaakt. We schamen ons voor de manier waarop nu vluchtelingen in Nederland worden behandeld. Ze lopen het risico om weer teruggestuurd te worden naar hun herkomstland of naar het land van aankomst in Europa. En vluchtelingen die terug moeten, maar dit niet kunnen, eindigen op straat of in de cel. Dit moet stoppen. Wij willen menswaardige opvang voor iedereen. Er is genoeg voor iedereen."

De demosnstratie heeft een Facebookpagina: http://www.facebook.com/events/1607321316184038