Deborah Cameron: I still made that black girl magic happen!”

Deborah Cameron, pas moeder en woonachtig in Den Haag, is onder andere een community builder, content creator en blogger.

Voor Black History Month doet zij waar zij goed in is: het overbrengen van (nieuwe) informatie naar haar kijkers, volgers en eigenlijk iedereen die er maar open voor staat. Ditmaal doet ze het in de vorm van DeeDee’s Talk, waarin zwarte, vrouwelijke vrijheidsstrijders centraal staan.

“Het is belangrijk voor onze vrouwen vandaag de dag en de generatie hierna om te weten dat wij niet alleen langs de zijlijn hebben gestaan, maar dat ook wij hebben gevochten. Verzet van ons was er niet alleen tijdens het kolonialisme, maar ook ver daarvoor.”

Vrijheidsstrijdsters

Deborah is tijdens haar vooronderzoek ook wat wijzer geworden. Tijdens The Talk zal zij het hebben over drie vrijheidsstrijdsters, waaronder Breffu, waarvan zij werd getriggerd door sociale media.

Ik zag wat posts voorbij komen op Facebook over deze vrijheidsstrijdsters en heb toen zelf onderzoek gedaan. Ik wilde graag weten wie deze dames waren, wat ze deden, hoe ze het hebben gedaan en what inspired them?”

Dit zal ook zeker aan bod komen.

Om The Talk te kunnen doen, is ze een samenwerking aangegaan met GUAP en stichting COAN van haar zusje,  die kinderen onderwijst in black history. “Het programma is zelf bedacht, naast een panel gesprek zullen spokenword artiesten onder begeleiding van percussie performen” 

Ook wil Deborah hiermee graag Den Haag op de kaart zetten: “Den Haag wordt vaak vergeten, terwijl wij ook hier juist bezig zijn te bouwen voor onze gemeenschap. We hebben de intentie om het in het komend jaar nog groter uit te pakken.” 

De corona-crisis heeft ook de strijder in Deborah niet klein kunnen krijgen. “Na mijn zwangerschapsverlof viel alles weg. Corona heeft mij wel in een overlevingsmodus gegooid but I still made that black girl magic happen!”